Tip na sobotu. Depozitář muzea Českých drah a jízda historickým Hurvínkem

Tip na sobotu. Depozitář muzea Českých drah a jízda historickým Hurvínkem
Ilustrační foto Josef Vendolský

Už dnes, v sobotu 23. března se letos poprvé mohou zájemci svézt historickým vlakem. U příležitosti konání veletrhu For Model 2024 na výstavišti Flora vyjedou mezi olomouckým hlavním nádražím a Řepčínem historické vlaky sestavené z legendárních historických motoráčků M 131.1 "Hurvínek". Vlaky budou zastavovat také na zastávkách Olomouc město a Olomouc-Nová Ulice, odkud je to pár kroků do místa konání výstavy. Své brány v sobotu otevře také olomoucký depozitář ČD Muzea.

Zvláštní vlaky, na kterých budou nasazeny motorové vozy Hurvínek, budou odjíždět z Olomouce hl. n. v 09:30, 11:30, 13:30 a 15:30, zpět z Olomouce-Řepčína se budou vracet v 09:57, 11:57, 13:57 a 15:57. Kapacita těchto vlaků bude omezena, prodej jízdenek bude zajištěn pouze ve vlaku. Jednosměrná jízdenka pro cestující 15 let a starší bude stát 70 korun, pro děti od 6 do 15 let pak 40 korun," říká tiskový mluvčí ČD Filip Medelský.

Zvláštními vlaky se mohou svézt cestující na výstavu For Model, která je určena příznivcům modelů, sběratelství, digitálních technologií, her, hraček a stavebnic. Ta se bude konat na výstavišti Flora Olomouc, na které je to nejblíže ze zastávek Olomouc město a Olomouc-Nová Ulice. Více podrobností o výstavě se dočtete v tomto článku →

Své brány v sobotu otevře pro veřejnost také olomoucký depozitář ČD Muzea. V něm si cestující prohlédnou skvosty železniční historie. Depozitář bude přístupný od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Vstupné činí 50 Kč pro dospělé a 25 Kč pro děti od 6 do 15 let, důchodce od 65 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P.

"Kromě možnosti prohlídky strojů v depozitáři budou pro návštěvníky připraveny okružní jízdy po stanici unikátním motoráčkem "Věžák" M 120.417. Motoráček bude na okružní jízdy odjíždět z improvizovaného nástupiště v areálu depozitáře přibližně jednou za hodinu, jedna jízda zabere přibližně 30 minut a cestující od 6 let za ni zaplatí jednotnou cenu 50 Kč," dodává Medelský. (red)

Poslat nový komentář