Aquapark a Vrahovice pro letošní rok přitvrdily

Aquapark a Vrahovice pro letošní rok přitvrdily
ilustrační foto ber

Jak PvNovinky informovaly, prostějovská koupaliště neminula vlna zdražování. Ceny za vstupné se zvedly o 10 až 15 procent. Lidem se, mimo jiné, nelíbí, že by za celodenní rodinný vstup do aquaparku Koupelky měli zaplatit 440 korun.

Podle Vladimíra Průši, jednatele prostějovské domovní správy, která aquapark zřizuje, zaplatí dospělý za celodenní vstup 150 korun, cena pro mládež do 18 let, ZTP a seniory bude 110 korun, děti do 6 let zaplatí 70 korun, děti do 3 let a ZTP/P mají vstup zdarma. Rodinné vstupné pro dva dospělé a maximálně dvě děti do 150 centimetrů je 440 korun.  „Vstupné se po 16 hodině ve všech kategoriích snižuje o 20 korun,“ upozornil Průša s tím, že výhodnější je nákup vstupenek on-line pouze přes internet, kde mohou lidé provést platbu platebními kartami.  Dospělý za celý den zaplatí 140 korun, rodinné vstupné pro jednoho dospělého a jedno dítě do 150 centimetrů je 250 korun.  Novinkou v aquaparku jsou pro letošní rok dvě vzduchové trampolíny.  Jsou, stejně jako ostatní atrakce v areálu, zdarma. 

Nejinak tomu je na koupališti ve Vrahovicích, kde celodenní vstup pro dospělého činí 130 korun, mládež do 18 let, důchodci nad 65 let, ZTP zaplatí 100 korun, děti do 6 let   50 korun, ZTP/P a dítě v kočárku má vstup zdarma.  Celodenní rodinné vstupné pro 2 dospělé a 2 děti do 150 centimetrů vyjde na 40 korun.  I zde se po 16 hodině vstupné snižuje o 20 korun.

Ceník, zveřejněný na webu Domovní správy, vyvolal bouřlivou debatu na sociálních sítích. „Těšila jsem se na Vrahovice, ale pokud mám dát 130 za studenou vodu, tak to je drsný. Píšou 26 stupňů voda a odpovídá 20,“ posteskla si jedna z diskutujících. Jak dodala další, pokud by celé prázdniny chodila s dětmi do aquaparku, zaplatila by tolik, co za dovolenou u moře. „Raději budeme jezdit do Chropyně, nebo do biotopu v Otaslavicích,“ konstatovala.

Do aquaparku přišlo v loňském roce téměř 40 tisíc lidí, do Vrahovic 23 tisíc.  Obě koupaliště budou v provozu od 2. června, samozřejmě v závislosti na počasí. (ber)

Poslat nový komentář