Přispějme na dobrou věc. V Obchůdcích s Albertem

Přispějme na dobrou věc. V Obchůdcích s Albertem
ilustrační foto plakát

Zakoupením ručně dělaných výrobků od dětí z Dětského domova Plumlov můžeme v rámci akce „Obchůdky s Albertem“ přispět na dobrou věc. Akce se koná dne 9.12.2022 v Hypermarketu Albert, ul. Plumlovská, Prostějov.

Adventní obchůdky se letos konají v podobě stánků v prodejnách Albert po celém Česku i jako e-shop, který vznikl poprvé v době pandemie. Zákazníci si mohou až do Vánoc zakoupit dárky a dekorace od dětí z domovů a dalších organizací. Projekt organizuje Nadační fond Albert s cílem připravit mladé lidi ze sociálně znevýhodněného prostředí na vstup do dospělého života.

„Obchůdky s Albertem se konají pravidelně od roku 2012 a za tu dobu přinesly dětem téměř tři miliony korun,“ popisuje Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Do prodeje se letos zapojí děti z 55 domovů a neziskových organizací. Výtěžek, který malí obchodníci utrží, putuje konkrétním dětem, které se na výrobě podílely, a také organizacím, jež finance využijí ke splnění nejrůznějších dětských přání, například nákupu potřebného vybavení pro volnočasové aktivity nebo organizaci vysněného výletu.

Již třetím rokem nabídnou vybrané organizace své výrobky i v jednoduchém e-shopu na stránkách Nadačního fondu Albert. Na webu je k dispozici také seznam konkrétních prodejen Albert, kde se budou obchůdky konat. (red)

Poslat nový komentář