Charitativní akce 102. průzkumného praporu pro pětiletou holčičku

Charitativní akce 102. průzkumného praporu pro pětiletou holčičku
ilustrační foto army.cz

 

Dnes se na letišti Prostějov uskuteční v pořadí již pátá Charitativní akce 102. průzkumného praporu s názvem Sportovní desetiboj. Tato akce je organizována na podporu sbírky finančních prostředků vojáků 102. průzkumného praporu a hostů, ze které bude následně pořízena speciální polohovací židlička pro Verunku Vévodovou. 

Verunka je pětiletá holčička z Konice, která si ve svém krátkém životě již zažila spoustu útrap. Po běžném porodu se u Verunky vyskytly první komplikace a následná diagnóza kvadruparéza, dětská mozková obrna a vada dolních končetin obrátily rodině Vévodových život vzhůru nohama. Polovina Verunčina příběhu se odehrává v nemocničním prostředí. Přes veškerou péči lékařů a rehabilitačních sester je vyhlídka na zlepšení téměř mizivá. Ovšem naděje umírá poslední a motem 102. průzkumného praporu je„SpemRetine“, podrž si naději.

„Tradice pořádání charitativních akcí u útvaru sahá až do roku 2009. Hlavní myšlenkou všech projektů je podpora dětí. V rámci těchto akcí již stodvojkaři podpořili například Fond ohrožených dětí Klokánek, Dětský domov Plumlov nebo stálé pacienty dětského oddělení prostějovské nemocnice“, uvedla k pořádané charitativní akci nadporučice Kateřina Ramil.

 

Poslat nový komentář