Tisková zpráva nemocnice: Primář Nevrla nedodržoval pracovní dobu

Tisková zpráva nemocnice: Primář Nevrla nedodržoval pracovní dobu
ilustrační foto ber

MUDr. Aleš Nevrla podal dne 16.12.2016 výpověď a na vlastní žádost již nebude od 1.1.2017 zaměstnancem Nemocnice Prostějov. Ke dni 19.12.2016 je primářem gynekologicko-porodnického oddělení jmenován MUDr. Martin Balák.

"K odvolání MUDr. Aleše Nevrly z funkce primáře mne vedla celá řada důvodů a zjištění, která jsem nabyla po nástupu do funkce ředitelky nemocnice. Především to byly důvody vedení oddělení, řízení kolektivu lékařů a bezprecedentní nedodržování pracovní doby MUDr. Nevrly, který pobýval na pracovišti v posledních třech měsících v průměru pouze polovinu své pracovní doby. Docházelo tak nejen k přetěžování ostatních kolegů, ale navíc tímto nezodpovědným chováním mohlo dojít k ohrožení zdraví a života pacientek,“ uvádí ředitelka Nemocnice Prostějov MUDr. Marie Marsová.

Nemocnice Prostějov zcela odmítá desinterpretace a účelové zkreslení celé situace v deníku MF Dnes zveřejněné ve dnech 9.12.2016 a 15.12.2016, kde jsou v článcích uvedeny nepravdivé a zavádějící informace. Vedení nemocnice i nově nastupující primář MUDr. Martin Balák zvažují právní kroky, kterými se budou bránit lživým a zastrašujícím výrokům MUDr. Nevrly. „Jsem šokována neprofesionální prací redaktora Mladé Fronty Dnes Michala Šverdíka, který aniž by získal hodnověrné informace, tak úmyslně desinterpretoval naše odpovědi a vydával nezbytnou personální změnu za důsledky politického souboje ve městě Prostějov,“ dodala MUDr. Marie Marsová.

Stávající tým lékařů gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov změnu primariátu vítá. Ostatně byli to právě lékaři, kteří upozornili vedení nemocnice na tristní situaci na oddělení, kdy MUDr. Nevrla pravidelně chyběl na pracovišti a odmítal spolupracovat s týmem ostatních lékařů.

Nově nastupující primář MUDr. Martin Balák působí v prostějovské nemocnici již 23 let, má dvě atestace v oboru gynekologie a splňuje požadavky ČLK a odborné společnosti na primáře oddělení. „Věřím, že zcela zbytečně vyhrocená situace se co nejdříve uklidní a neprofesionální výroky mého předchůdce budou brzy zapomenuty. O profesionalitě a vysoké úrovni našeho oddělení není důvod pochybovat. Sám zde již přes 20 let působím, s týmem lékařů se dobře znám a těším se na další spolupráci, a to nejen v roli lékaře, ale i manažera,“ uvedl MUDr. Martin Balák.

„Důvodem, proč jsem dříve neinformovala o této personální změně, byl fakt, že o ní nebyli informováni všichni aktéři. Rovněž jsem z profesionálního hlediska nechtěla uvádět veškeré důvody pro odvolání MUDr. Nevrly z funkce,“ doplnila MUDr. Marie Marsová.

Gynekologicko-porodnické oddělení prostějovské nemocnice disponuje osmi atestovanými lékaři. Aktuálně je na toto pracoviště veden jediný soudní spor, který se týká případu porodu v roce 2012, který vedl odcházející MUDr. Aleš Nevrla. (Zdroj Nemocnice Prostějov)

Komentáře

Pokud vím tak porodní oddělení není jediné s kým byl veden soudní spor.Už neví co by dalšího vytáhli.Jinak se raději už nebudu vyjadřovat.

Hlavne ze do toho mluvi ti co otom vedi velke kulove to mam nejradsi.Ale to je ta ceska povaha.Kdo zna pozadi cele veci tak si udela usudek sam.Zbytek jsou kecy...

Nemám slov... Jak už tu bylo dříve řečeno, poslední odstavec tomu všemu nasadil korunu. Zřejmě už vedení nemocnice vážně neví jak se ,,očistit'', když nám má potřebu zdůrazňovat, že onen porod, který je řešen soudně, vedl právě MUDr. Nevrla.
O souvislosti kauzy s politickou situací v Prostějove a osobním zájmu prostějovského bosse ve společnosti Agel všichni víme a když se někdo opováží ohradit, dopadá to takhle. Docela smutné že?

Pan primář udělal gynekologicko-porodnickému oddělení skvělou pověst ale jak se bohužel sarkasticky říká: Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán.

LV

A proc verit clanku v novinach, ktery si objednal Nevrla?

Normální a lidské chování v dnešní době nemá šanci. Vítejte ve 21stol.

Nejlepsi lékař, nejlepší primář. Nemohu tomu uvěřit. Nemocnice Prostejov toho bude litovat. Je smutné , co se tam děje. Pristup
Pana primáře Nevrli a MUDr Balaka byl 100 a 1. Pevné věřím, ze bude stále možné rodit u pana doktora Nevrli.

Jasně že tým lékařů přivítá změnu.Jim totiž nic jiného nezbývá.Jinak by svému místu mohli udělat papa.Být Agel státní -tak se tohle nestane.Jelikož takového človeka si tam (nechci být vulgární )nacpe jen soukromnik

Nevěřím.Prostě nějak ředitelka musí očistit jméno Agelu.Bohužel intriky a lži jsou v dnešní době na denním pořádku.Nedivil bych se kdyby začalo vedení Agelu zastrasovat pana Sverdika.A to ze primář varuje je špatně????Nikdo z nás neví kde je pravda ,ale az se něco posere tak uz bude pozde.M.T.

Dle mě, jen najednou hledají "špínu", protože se jim pan doktor Nevrla nehodí do krámu. Pana Baláka neznám a nechci zpochybňovat jeho znalosti, ale holt 100 lidí, 100 názorů.

No pan Balák byl skvělým lékařem, dokud jsem ho nutně 3x nepotřebovala v období po tom co se přestěhovala ordinace na novou adresu. Poté co jsem ho 3x marně čekala na nové adrese a to i po objednání mi bylo panem Balákem napočtvrté když jsem se konečně dočkala řečeno že tam celou dobu byli. Takže se opravdu těším na manažerský výkon pana Baláka.

Poslat nový komentář