Distillery Kleiner má košer certifikaci na tři ultraprémiové ovocné pálenky
Značka Distillery Kleiner je nyní držitelem košer certifikátu hned pro tři pálenky. Takto označené výrobky jsou během sklizně, zakládání kvasu a stáčení pod kontrolou rabína. Certifikaci získaly třešňová Sour Cherry, švestková Kleiner Silver Plum a netradiční špendlíková Kleiner Wild Pin.
„Distillery Kleiner se stále více zaměřuje na export do zahraničí. Certifikát je pro nás důležitý nejen v souvislosti s českými zákazníky, ale také při oslovování těch nových po celém světě,“ vysvětluje Boris Rajdl, brand manažer Distillery Kleiner v Palírně U Zeleného stromu. Potvrdilo se to na veletrhu Prowein v německém Düsserdorfu, kterého se palírna zúčastnila letos v květnu. „O značku Kleiner byl ze strany potenciálních odběratelů a zákazníků velký zájem. A na jejich rozhodování o uzavření spolupráce u některých z nich měl pozitivní vliv právě košer certifikát,“ doplňuje Rajdl.
Pojmem košer se v gastronomii označují potraviny a nápoje, které splňují soubor židovských předpisů. Nejpřísnější pravidla se týkají především zpracování a konzumace masa a mléka. Tyto potraviny nesmějí být připravovány ve stejné části kuchyně ani být součástí jednoho pokrmu. U výroby lihovin jsou pravidla mírnější. Důležitý je především formální dozor rabína. Části, kterými při výrobě prochází lihovina, se nesmějí dostat do styku s mlékem, aby bylo možné zapíjet lihovinou pokrmy z masa. V České republice uděluje košer certifikaci pouze rabinát Židovské obce v Praze.
Všechny tři certifikované pálenky jsou destilovány z odrůdového ovoce, které je sklízeno ručně všemi zaměstnanci Distillery Kleiner. Silver Plum osloví čistou ovocnou vůní s nádechem švestek, chuťové pohárky mohou zaznamenat také mandlovou chuť. Sametová Sour Cherry s příjemným akcentem peckovin překvapí nečekaným prvkem zázvoru. Cítit je nezaměnitelná vůně čerstvých višní. Největší chloubou je špendlíková Wild Pin, již tvoří svěží směs plodů špendlíků, mirabelek a klementinek.
Značka Distillery Kleiner se palírenství věnuje od roku 2002. V roce 2017 se stala součástí Palírny U Zeleného stromu, která zakladatelům umožnila plně se soustředit na výrobu a vývoj nových produktů. (red)
Poslat nový komentář