Distillery Kleiner má košer certifikaci na tři ultraprémiové ovocné pálenky

Distillery Kleiner má košer certifikaci na tři ultraprémiové ovocné pálenky
Foto Distillery Kleiner

Značka Distillery Kleiner je nyní držitelem košer certifikátu hned pro tři pálenky. Takto označené výrobky jsou během sklizně, zakládání kvasu a stáčení pod kontrolou rabína. Certifikaci získaly třešňová Sour Cherry, švestková Kleiner Silver Plum a netradiční špendlíková Kleiner Wild Pin.

„Distillery Kleiner se stále více zaměřuje na export do zahraničí. Certifikát je pro nás důležitý nejen v souvislosti s českými zákazníky, ale také při oslovování těch nových po celém světě,“ vysvětluje Boris Rajdl, brand manažer Distillery Kleiner v Palírně U Zeleného stromu. Potvrdilo se to na veletrhu Prowein v německém Düsserdorfu, kterého se palírna zúčastnila letos v květnu. „O značku Kleiner byl ze strany potenciálních odběratelů a zákazníků velký zájem. A na jejich rozhodování o uzavření spolupráce u některých z nich měl pozitivní vliv právě košer certifikát,“ doplňuje Rajdl.

Pojmem košer se v gastronomii označují potraviny a nápoje, které splňují soubor židovských předpisů. Nejpřísnější pravidla se týkají především zpracování a konzumace masa a mléka. Tyto potraviny nesmějí být připravovány ve stejné části kuchyně ani být součástí jednoho pokrmu. U výroby lihovin jsou pravidla mírnější. Důležitý je především formální dozor rabína. Části, kterými při výrobě prochází lihovina, se nesmějí dostat do styku s mlékem, aby bylo možné zapíjet lihovinou pokrmy z masa. V České republice uděluje košer certifikaci pouze rabinát Židovské obce v Praze.

Všechny tři certifikované pálenky jsou destilovány z odrůdového ovoce, které je sklízeno ručně všemi zaměstnanci Distillery Kleiner. Silver Plum osloví čistou ovocnou vůní s nádechem švestek, chuťové pohárky mohou zaznamenat také mandlovou chuť. Sametová Sour Cherry s příjemným akcentem peckovin překvapí nečekaným prvkem zázvoru. Cítit je nezaměnitelná vůně čerstvých višní. Největší chloubou je špendlíková Wild Pin, již tvoří svěží směs plodů špendlíků, mirabelek a klementinek.

Značka Distillery Kleiner se palírenství věnuje od roku 2002. V roce 2017 se stala součástí Palírny U Zeleného stromu, která zakladatelům umožnila plně se soustředit na výrobu a vývoj nových produktů. (red)

Poslat nový komentář