Téměř 80 % žen má v oblibě kvalitní whisky, hlásí Palírna U Zeleného stromu

Téměř 80 % žen má v oblibě kvalitní whisky, hlásí Palírna U Zeleného stromu
Foto Palírna u Zeleného stromu

Že spojení „ženy a whisky“ nejde dohromady? Opak je pravda! Průzkum, který si nechala zpracovat Palírna U Zeleného stromu, ukázal, že dnešní ženy se dokonce považují za znalkyně této lihoviny.

Whisky je nápoj gentlemanů ve zralém věku – to platilo dříve, platí to dnes a bude tomu tak i v budoucnu. Přesto se v posledních letech udála v pití whisky jistá změna. Čím dál tím větší oblibu ve whisky nacházejí nejen mladší muži kolem třiceti let, ale také ženy. Ukázal to i průzkum Palírny U Zeleného stromu, který proběhl mezi ženami ve věku 18–65 let. Ten odhalil, že téměř 80 % konzumentek tvrdého alkoholu preferuje právě whisky a každá desátá žena se považuje za znalkyni tohoto segmentu. Ve většině případů se jedná o ženy do 35 let s vysokoškolským vzděláním. „Dlouho jsme měli za to, že našimi zákazníky v segmentu whisky jsou hlavně muži. Čím dál častěji jsme ale přicházeli do kontaktu se ženami, které oceňují plnou chuť tohoto gentlemanského nápoje. Průzkum nám to potvrdil a my se značkou Stará žitná myslivecká budeme s těmito informacemi dále pracovat,“ říká Boris Rajdl, marketingový manažer Palírny U Zeleného stromu.

33 % žen si whisky vychutnává ve společnosti a tento nápoj je jimi vnímán jako alkohol určený pro zvláštní příležitosti. V klidu domova si naopak whisky ráda vychutnává více než pětina žen, a to hlavně ve věku 54–65 let. Na návštěvě nebo výjimečně na rodinné oslavě si whisky dopřeje 21 % žen.

Jak průzkum ukázal, ženy konzumují tvrdý alkohol méně často než muži. Ve 45 % případů si ženy whisky dopřávají dvakrát do měsíce, v téměř 34 % případů potom jednou týdně. Dá se tak usuzovat, že dnešní ženy tíhnou k jednoduchým a plným chutím. Alkohol pijí jen občas a preferují kvalitu před kvantitou. (red)

Poslat nový komentář