Aktualizováno: Zničená hala lehla popelem krátce po kolaudaci!

Aktualizováno: Zničená hala lehla popelem krátce po kolaudaci!
foto HZS OLK

 

Včera jsme vás informovali o požáru výrobní haly v továrně Elmo-plast. Předběžná škoda je odhadnuta na 80 milionů korun, podle hasičů je možný i úmysl.

Zajímalo nás, jaký bude mít požár jedné ze dvou výrobních hal firmy, která se zabývá výrobou trubek na pitnou vodu, kanalizaci, ale také k závlahám či bazénům, dopad na zaměstnance firmy.

"Firma Elmo-plast zaměstnává přibližně padesát zaměstnanců. Hala, která zhořela, byla zkolaudována teprve na začátku prosince. Jelikož hlavní výroba firmy probíhá v druhé výrobní hale, domnívám se, že dopad do zaměstnanosti nebude žádný", uvedl Prostějovským novinkám starosta obce Alojzov Miroslav Grulich.

"Velmi děkuji jak profesionálním, tak dobrovolným hasičům, kteří na místě zasahovali, jelikož dle mého byli všichni naprosto profesionální", dodal Grulich.

"Celou sobotu 28. prosince 2013 probíhalo v Alojzově na Prostějovsku šetření příčiny vzniku požáru. Vyšetřovatel HZS Olomouckého kraje, zástupci Technického ústavu požární ochrany spolu s příslušníky Policie ČR na místě pracovali od 9:00 hodin do 16:30 hodin. Prohledávali požářiště, pořizovali dokumentaci a zjišťovali, co bylo příčinou vzniku požáru. Dnešní šetření však žádný závěr nepřineslo a specialisté budou v pátrání dále pokračovat", uvedla právě k případu Vladimíra Hacsiková z HZS Olomouckého kraje. (red)

 

Poslat nový komentář