V paneláku chytil byt. Pravděpodobně od prskavky

V paneláku chytil byt. Pravděpodobně od prskavky
Ilustrační foto pixabay.com

Minulé úterý dopoledne vyjížděly záchranné složky k požáru bytu v panelovém domě v Anglické ulici v Prostějově.  Předběžnou příčinou jeho vzniku byla zřejmě prskavka. Starší žena a nezletilý chlapec skončili v nemocnici.

„K požáru bytové jednotky jsme vyjeli v 9.42 hodin. Nejpravděpodobnější příčinou zahoření byl vánoční stromek. V domě byla zadýmená chodba a přímo na místě jsme provedli dohašení a odvětrání," konstatoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové je předběžnou příčinnou pravděpodobně zahoření od vánočního stromku, od zapálené prskavky. „Starší žena a nezletilý hoch byli převezeni do prostějovské nemocnice a poté na popáleninové centrum do FN Brno," uvedla a dodala: "Událost v současné době šetříme jako přestupky proti občanskému soužití a proti zákonu o požární ochraně. Další okolnosti jsou nadále v šetření."

Veronika Plachá, mluvčí Fakultní nemocnice Brno potvrdila, že v úterý nemocnice přijala ženu a nezletilého chlapce. „Jejich stav není závažný, jsou stabilizovaní, a ještě zůstávají v naší péči,“ doplnila.  (ber)

Poslat nový komentář