Nezamkl auto, přišel o všechno

Nezamkl auto, přišel o všechno
ilustrační foto Policie ČR

V dosud přesně nezjištěné době přes noc z neděle na pondělí využil dosud nezjištěný pachatel trestuhodné neopatrnosti třiatřicetiletého muže z Prostějova. Ten ve svém Volkswagenu, zaparkovaném večer v Plumlovské ulici ponechal peněženku a automobil navíc neuzamkl.

"Když se ráno k vozidlu vrátil, zjistil, že mu tam chybí peněženka, dva nabíjecí kabely k telefonu a dioptrické sluneční brýle. S peněženkou přišel i o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost bezmála 3 tisíce korun. Celkem způsobenou škodu pak vyčíslil na bezmála 10 tisíc korun," uvedl k prvnímu případu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že policisté věc šetří pro podezření z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ty pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Příležitost dalšímu zloději dal v neděli také pětašedesátiletý návštěvník jednoho z prostějovských barů. Po sedmnácté hodině zde bez dozoru na pouhých 5 minut ponechal svou vestu s peněženkou v kapse. Toho využil dosud nezjištěný pachatel a peněženky se zmocnil. Poškozený muž tak přišel i o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost 100 euro a 1 tisíc korun. Tuto věc policisté šetří pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. "Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal mluvčí. (red)

Komentáře

Sekání ruky u zápěstí by věc vyřešilo.

Poslat nový komentář