Z ulic města zmizely autovraky. Hned tři

Z ulic města zmizely autovraky. Hned tři
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Z ulic města zmizely autovraky. Hned tři
Z ulic města zmizely autovraky. Hned tři

Hned tři vozidla nechal prostějovský magistrát odtáhnout z ulic města. Majitelé dvou škodovek a Opelu Astra nereagovali na výzvy, a tak své vozy najdou na odstavném parkovišti v areálu firmy PV-Recyklace ve Vrahovické ulici. Za vyzvednutí ale budou muset zaplatit.

Ve středu 24. ledna bylo odstraněno z náměstí E. Husserla odstavené vozidlo Opel Astra, stříbrné barvy, RZ: 7M3 4738. Následně se tak stalo i s červenou Škodou Felicia RZ: 4M9 2148, odstavenou v Husově náměstí před domem or. č. 69 a stříbrnou Škodou Octavia, RZ: 3M1 2233, kterou majitel odstavil v Kotěrově ulici domem or. č. 4.

 Vozidla budou na uvedené ploše odstavena a provozovatelům vydána do 3 měsíců. Provozovatel vozidla musí prokázat své oprávnění k převzetí vozidla (technický průkaz, platný občanský průkaz, popř. plnou moc) a předložit doklad o zaplacení nákladů na odtah a odstavení vozidla Statutárnímu městu Prostějovu.

„Náklady na odstranění a odstavení vozidla nese jeho provozovatel a je nutné je uhradit před vydáním odstaveného vozidla. Náklady na odstranění vozidla činí 1.815 Kč, a náklady na odstavení vozidla činí 1,50 Kč/den,“ doplnila Alexandra Klímková, vedoucí Odboru správy a údržby majetku.

Všechny tři vozy byly odstaveny dlouhodobě, neměly technickou prohlídku a jejich majitelé nereagovali na výzvy k jejich odstranění.

Pokud se o vozy nikdo nepřihlásí, s největší pravděpodobností půjdou do dražby, která by městu mohla vrátit alespoň část vynaložených nákladů. (ber)

Poslat nový komentář