V autobusech již bankovky či mince nepotřebujete!

V autobusech již bankovky či mince nepotřebujete!
ilustrační foto

Ať už cestujete do zaměstnání, za nákupem nebo jedete na výlet, můžete v autobusech Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK) využít pohodlných bezkontaktních plateb.

„Běžné platební karty vydávané bankami je možné využívat jak k úhradě jízdného přímo ve vozidlech, tak i jako nosiče časových jízdenek. Ty lze zakoupit v e-shopu případně na předprodejních místech,“ upozornila ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

Bezkontaktně mohou lidé platit jízdné také v městské hromadné dopravě, a to v Prostějově, Šumperku, Zábřehu a Přerově. V Olomouci zatím tato možnost není. Tamní dopravní podnik ale podle ředitelky Suchánkové akceptuje elektronické časové jízdenky přiřazené k bezkontaktním platebním kartám.

„Kromě výhodných časových jízdenek mohou cestující využít jízdní doklad KOMBIZÓNA. S ním už nemusí řešit různou cenu pro trasu autobusem nebo vlakem, zaplatí jednoduše za dopravu z jednoho místa do druhého,“ dodává Suchánková. 

Přesný návod, jak v autobusech IDSOK bezhotovostně zaplatit, najdou lidé na webových stránkách www.idsok.cz. Tamtéž je k dispozici celá řada dalších užitečných informací, od změn jízdních řádů až po vyhledávač spojení. (Zdroj kr-olomoucky.cz)

 

Poslat nový komentář