Než usedli za volant, řádně popili

Než usedli za volant, řádně popili
ilustrační foto Policie ČR

Ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je důvodně podezřelá 29letá žena, která neváhala v pátek zhruba hodinu po půlnoci usednout za volant Felicie, i když měla řádně popito. V Dolní ulici v Prostějově jí však překazila jízdu silniční kontrola. Zjevně podnapilou ženu policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky. Při té žena nadýchala bezmála 1,7 promile alkoholu v dechu.

Další naměřená hodnota byla ještě o něco málo vyšší. Další jízdu policisté řidičce zakázali. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelé mimo jiné až roční pobyt za mřížemi.

Ze stejného trestného činu je důvodně podezřelý také 23letý řidič, kterého policisté přistihli za volantem osobního vozidla v sobotu po osmé hodině ráno v Seloutkách na Prostějovsku. V tomto případě řidič opakovaně nadýchal přes jedno promile alkoholu v dechu a na cestu si navíc zapomněl vzít svůj řidičský průkaz. Úplně stejný problém měl 64letý řidič, kterého policisté zastavili v sobotu v podvečer v Čelechovicích na Hané. Ten opakovaně nadýchal hodnoty okolo 1,8 promile alkoholu v dechu.

"Na podnapilého řidiče však natrefila policejní hlídka také dnes o půl čtvrté ráno v Kralicích na Hané. I v tomto případě se řidič před jízdou vydatně posilnil alkoholem. Během předešlého večera měl vypít tři dvanáctistupňová piva a také několik odlivek slivovice. Poté nadýchal 1,8 promile alkoholu v dechu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," doplnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. (red)

Poslat nový komentář