Začíná blokové čištění města

Začíná blokové čištění města
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Počínaje úterkem 4. dubna 2023 začnou v Prostějově opět bloková čištění ulic města. První blokové čištění bude probíhat v ulicích za nemocnicí a bude postupně přecházet do sídliště Hloučela a na severní část města.

Na každý týden jsou naplánována dvě bloková čištění, přesně strojní zametání, ruční úklid ploch v majetku města, splachování komunikací a kontrola a čištění dešťových vpustí.

„Město je rozděleno celkem na 54 bloků a čištění bude probíhat až do konce října letošního roku. Novinkou je možnost zjistit prostřednictvím QR kódu, ve kterých ulicích probíhá čištění v aktuálním týdnu. Letáčky s QR kódem hodláme ve spolupráci se společností FCC, která bude blokové čištění zajišťovat, umisťovat ve vybraných lokalitách, např. na sídl. Hloučela, za stěrače zaparkovaných vozidel. Naším cílem je zajistit uvolnění ulic od stojících

automobilů tak, aby úklid veřejných prostranství, na které Statutární město Prostějov vynakládá každoročně nemalé finanční prostředky, mohl proběhnout co nejefektivněji,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Pro řádný průběh čištění je tedy třeba, aby lidé přeparkovali svá vozidla a uvolnili tak ulice úklidové technice. Nejen, že tak umožní ulici uklidit, ale předejdou možnému poškození jejich vozu například odlétnutým kamínkem od kartáče zametacího vozu.

Při blokovém čištění ulic města byla také dohodnuta spolupráce s Městskou policií Prostějov, která bude dohlížet zejména na dodržování dopravního značení zákazu stání vozidel v době blokového čištění.

Termín, kdy bude blokové čištění města ve vaší ulici probíhat, najdete na stránkách města Prostějova, nebo pomocí již zmíněného QR kódu. (red)

Poslat nový komentář