Za opravu bytu snížené nebo nulové nájemné

Za opravu bytu snížené nebo nulové nájemné
ilustrační foto

Rada města Prostějova vybrala první desítku bytů, o které není z důvodu špatného technického stavu zájem a které nyní nabídne zájemcům za výhodných podmínek. Za opravu bytu získá nový nájemce kompenzaci nájemného. 

První byty určené k pronájmu jsou přímo v centru města – v Palackého a Svatoplukově ulici. Zájemce může získat volný byt oproti smlouvě, že provede nutné opravy na vlastní náklady, které pak budou zohledněny při stanovení nájemného. 

„Jedná se o opravy v řádu stotisíců korun. Většinou se týkají nových rozvodů, podlah, dveří a oken, zřízení koupelny a WC, případně opravy omítek. Zájemce o takový byt pak získá od města výhodnou nájemní smlouvu, kde bude zohledněno nájemné jako kompenzace za vložené finanční prostředky na opravy,“ uvedl místostarosta Jiří Pospíšil.  

Město vlastní zhruba dvě desítky takových bytů, které vyžadují větší opravu. Město však nemá dostatek finančních prostředků na nákladné rekonstrukce, proto volí tuto formu, která by měla být oboustranně výhodná. Náklady na opravy budou stanoveny za základě odhadu odborných firem, kritériem pro výběr zájemce pak bude počet měsíců kompenzace nájemného.    

(jap)

Poslat nový komentář