Bývalá „Kornolitka“ mění svou tvář

Bývalá „Kornolitka“ mění svou tvář

Bývalá „Kornolitka“ mění svou tvář
Foto: Zchátralý objekt Kornolitky nahradí nový bytový komplex.

Přidáno: 28. září, 2011 - 09:46
Ruiny objektu bývalého pivovaru a později knoflíkárny Kornolith ve Fanderlíkově ulici zmizely začátkem letošního roku pod ochranným pláštěm a čilý stavební ruch dává tušit, že tady dochází k radikální přeměně.

Zchátralý areál továrny koupila před několika lety otrokovická společnost TOMA development se záměrem přestavby průmyslové budovy na moderní bydlení, který nyní realizuje.
Původní záměr firmy byla přestavba průmyslového objektu na loftové byty, které jsou specifickým bydlením a vznikají přestavbou bývalých průmyslových hal a objektů na velkoprostorové bytové jednotky. Ty nejsou většinou členěné zděnými příčkami, ale pouze posuvnými panely nebo dekoračními závěsy a jejich vysoké stropy dávající vzniknout bydlení s netradiční dispozicí, kdy lze volně vestavět další patro uvnitř bytu. Investor změnil původní projekt na podobu bytového domu, už v březnu by se měli nové rodiny stěhovat do Rezidence Florián.
„Celý projekt počítá nejen s přestavbou na byty různých kategorií s balkonem nebo terasou, v suterénu budou umístěny garáže a v přízemí budou nebytové prostory vhodné pro podnikání. Exteriér i interiér objektu je řešen tak, aby byl částečně zachován vzhled původního průmyslového objektu, avšak architektonické a technické zpracování vychází z moderních prvků a technologií,“ uvedl zástupce investora.
Z bezprostřední blízkosti centra města zmizí další černé místo. Rezidence Florián nabídne dvaatřicet bytových jednotek a prostory pro komerční využití už začátkem příštího roku.
(jap)

Poslat nový komentář