Prostějov je opět nejideálnější město pro podnikání

Prostějov je opět nejideálnější město pro podnikání

Srovnávací výzkum Město pro byznys, který již čtvrtým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí ve 227 obcích České republiky, vyhlásil druhého regionálního vítěze. Stalo se jím město Prostějov, které tak obhájilo svůj loňský titul.

Ve čtvrtek se v olomouckém Regionálním centru vyhlašovaly výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys. Již čtvrtý ročník tohoto projektu ukázal, které z měst v Olomouckém kraji má největší podnikatelský potenciál. Prostějov získal ocenění zejména za dobré výsledky v oblasti kvality lokality a kvality veřejné správy. Nejlépe ze všech měst Olomouckého kraje si vedl také u podnikatelů. Ti v telefonickém výzkumu hodnotili podnikatelské prostředí, přístup městského úřadu nebo dostupnost vhodné pracovní síly. „Předpokladem našeho rozvoje našeho města je blízkost k dálnici a především tradice oděvního průmyslu. I po krachu OP Prostějov je u nás několik velmi dynamicky rozvíjejících oděvních firem střední velikosti,“ sdělila při přebírání ocenění prostějovská místostarostka Alena Rašková.

Na druhém místě se v letošním ročníku výzkumu umístilo město Šternberk, které po loňské desáté pozici slaví úspěch zejména v oblasti pracovního trhu. Spokojeni s podnikatelským prostředím, které město vytváří, jsou podle telefonického průzkumu také samotní podnikatelé. Třetí příčku v Olomouckém kraji obsadilo město Zábřeh. „Speciální ocenění za dobrý přístup veřejné správy udělujeme Přerovu za dobrý web z pohledu podnikatelů, velký rozsah úředních hodin, péči o veřejnou dopravu a výsledky testu elektronické komunikace,“ informoval Jan Špaňo, ředitel oblasti Morava stavební skupiny Eurovia CS.

Na základě padesáti kritérií bude hodnoceno celkem 227 měst z celé České republiky. Výsledky celostáního kola budou známy v polovině listopadu. Jen pro připomenutí, loni byl Prostějov v celostátním kole třetí.

(haž)

Poslat nový komentář