Zámek v Čechách láká na veterány, Hanáky i Čechomor!

Zámek v Čechách láká na veterány, Hanáky i Čechomor!
Ilustrační foto ber
Další fotky: 
Zámek v Čechách láká na veterány, Hanáky i Čechomor!

Zámek v Čechách pod Kosířem připravil i na letošní rok bohatý program. Jeho součástí jsou mimo jiné koncerty, divadelní představení i napoleonští vojáci či večerní prohlídky.

Jednou z největších akcí bude již desátý Josefkol, mezinárodní sraz mistrů řemesla kolářského a kočárnického, který se uskuteční v zámeckém parku 22. - 23. července.

13. srpna se v rovněž v zámeckém parku zastaví účastníci XIII. ročníku veteránské rally "Z lázní do lázní". „O tři dny později k nám dorazí představení Dívčí válka. Je to nejnavštěvovanější divadelní komedie všech dob pojednávající o věčném boji mezi muži a ženami v podání Čechova prozatimně osvobozeného divadla,“ uvedl další zakímavý program kastelán zámku Martin Váňa. 26. srpna se pak uskuteční Hradozámecká noc. 2. září bude zámek patři Robinu Hoodovi. Divadelní představení o slavném zbojníkovi přiveze Moravské divadlo Olomouc.  Osmého září se zde představí legendární kapela Čechomor, o den později můžete zámecké expozice navštívit zdarma v rámci Dnů evropského dědictví.

„Rozhodli jsme se dát prostor i Hanákům. Jejich setkání bude symbolicky na svatého Václava pod názvem Mánesova Haná. 28. září se uskuteční v zámeckém parku za účasti deseti folklorních souborů. Pak se uvidí, zda se zde takové setkání uskuteční i v dalším roce, ale v mnohem větším měřítku,“ vysvětlil kastelán.

Na víkend 27. - 28. října jsou připraveny večerní prohlídky, o týden později, 28. - 29. se budou konat Dušičky na zámku a ukončení první sezóny.

Listopad bude patřit napoleonským vojskům, která se v parku utáboří šestadvacátého.

30. prosince zámek chystá vánoční koncert ve Velkém sále.

„To ale není všechno, nabídneme i další akce, třeba Picnic days, koncerty na schodech, divadelní a jiná umělecká představení, večerní prohídky, malířské akce, Advent na zámku…,“ dodal Martin Váňa. (ber)

Poslat nový komentář