Hlasujte v anketě Ceny cestovního ruchu Olomouckého kraje pro prostějovské nominanty

Hlasujte v anketě Ceny cestovního ruchu Olomouckého kraje pro prostějovské nominanty
ilustrační foto ber

Člověk někdy může projezdit celý svět, aby nakonec zjistil, že nejhezčí zámek mu leží za humny, výjimečné historické památky najde ve svém okresním městě a nejkrásnější přírodní scenérie mu nabídne Morava a Slezsko.

„A právě na tato místa upozorňuje další ročník ankety Ceny cestovního ruchu Olomouckého kraje 2022. Lidé mohou vybírat ze široké nabídky turistických cílů a atraktivit, které v našem regionu navštívili nebo se je navštívit teprve chystají. Webové stránky, kde můžete hlasovat, zároveň nabízí v podobě nominovaných cílů řadu tipů, kam vyrazit na výlet s rodinou, přáteli nebo klidně o samotě – prostě tak, jak to máte nejraději. Děkuji všem, kteří se ankety zúčastní a zvláště lidem, kteří v cestovním ruchu pracují. Nebýt jejich obětavého nasazení, přišli bychom o plány na prázdniny i volný víkend, a hlavně o hrdost na krásy regionu, ve kterém žijeme,“ říká Milada Sokolová, zastupitelka Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu a zároveň představuje prvního zástupce z našeho regionu.

„V kategorii Novinka cestovního ruchu jsou to nové prohlídkové okruhy v Prostějově, kterých je šest. Jsou jimi prohlídka centra města, která představuje nejzajímavější památky Prostějova, prohlídka kostela Povýšení sv. Kříže, ukazující exteriér a interiér gotického chrámu, prohlídka 66 metrů vysoké radniční věže, na kterou navazuje okruh nádhernými reprezentativními interiéry nové radnice. Další okruh je věnován historii prostějovské židovské komunity. Novinkou roku 2022 je samostatný okruh věnovaný secesnímu skvostu Národní dům. Tyto prohlídky s průvodcem doplňuje individuální okruh Po stopách Jano Köhlera, který zájemci absolvují sami s mapkou. Další možností je prohlídka prostějovsé radnice. Zájemci mají možnost vidět i běžně nepřístupné prostory radnice jako primátorskou pracovnu, zasedací místnost rady nebo bývalý předpokoj prostějovských starostů," doplňuje Sokolová s tím, že další kandidáty z Prostějovska představí postupně.  (ber)

Poslat nový komentář