Charita hledá dobrovolníky, dochází jí lidé

Charita hledá dobrovolníky, dochází jí lidé
Ilustrační foto pixabay.com

Charity olomoucké Arcidiecéze poskytují více než 200 služeb téměř 46 tisícům klientů. I přes to, že na jaře byl akutní nedostatek ochranných prostředků, povedlo se ochránit klienty a zaměstnance a nákaza se jim, kromě jednotek případů, vyhnula. Nyní je situace odlišná.

Letní mezičas Charitě poskytl šanci se připravit po materiální stránce. Přes veškerou prevenci a profesionalitu ze strany zaměstnanců se nyní nedaří nákaze zabránit a zvyšuje se počet infikovaných a zaměstnanců i klientů v karanténě.

Většina krizových opatření je zaměřena na personální zajištění všech služeb, aby nedocházelo k jejich omezování. Personál je přemisťován podle aktuálních potřeb, což Charita zatím zvládá vlastními silami. Situace se však zhoršuje a nedokáže zcela odhadnout další vývoj. V těchto situacích mají lidé, kteří dobrovolně pomáhají, svou nezastupitelnou a velmi důležitou úlohu. Charita se obává, že bez pomoci lidí dobré vůle nebude v nadcházejícím období schopna zabezpečit všechny služby v celém rozsahu.

„Pomozte nám zajistit služby klientům, kteří se bez pomoci neobejdou. Nemusíte být odborníkem na sociální a zdravotní služby. Každý člověk má řadu schopností, které mohou být pro druhé užitečné. K tomu, aby člověk vykonal něco pro druhého, stačí mnohdy jen dobrá vůle a nebýt lhostejný ke druhým,“ vzkazuje ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt.

Přihlásit se můžete pomocí on-line dotazníku na https://www.acho.charita.cz/z-charit/acho/hledame-lidi-dobre-vule/.  (red)

Poslat nový komentář