Cipísčata v létě cestují kolem světa i z pohádky do pohádky

Cipísčata v létě cestují kolem světa i z pohádky do pohádky
Foto MC Cipísek
Další fotky: 
Cipísčata v létě cestují kolem světa i z pohádky do pohádky

Cesta za vodníkem, královský bál, indiánská stezka, africký den, světové tržiště, trpasličí závody nebo pohádkové cestování se sluníčkem a duhou. To jsou letní programy MC Cipísek, které centrum pořádá pro rodiče a děti už čtrnácté prázdniny. Týdenní programy jsou určeny rodičům s dětmi od dvou do šesti let a letos nově i pro samotné předškoláky.

„To jediné nejcennější, co můžeme naším dětem dát, nejsou dárky, ale náš čas. Týden byl plný přátelství, dětského smíchu, her a pohody,“ napsala po skončení Cipískova letního programu maminka Katka, která se prázdnin s Cipískem účastní se svojí dcerou už po několikáté.

A to je přesně tou hlavní myšlenkou Cipískových letních aktivit. Programy jsou připraveny tak, aby si děti a rodiče užili společný čas i v netradičních situacích, prožili si aktivity i v jiných rolích, než jsou běžně zvyklí. Takže i rodiče hrají pohádku, hrají si na indiány nebo maminky na princezny, společně tvoří, zpívají, sportují. Vznikají společné zážitky ale i nová přátelství s ostatními rodinami, které přetrvávají řady let.

Rodiče s dětmi už letos cestovali v rámci programů Letem světem s Cipískem a Pohádkového týdne z pohádky do pohádky a taky pomyslnou cestou kolem světa. V následujících týdnech proběhne program pouze pro děti do sedmi let pod názvem Duhové pohádky, který je inspirován stejnojmennou knížkou o sluníčku a zahradě světa. Děti čeká spousta výtvarných, pohybových i hudebních aktivit, pokusů, cesta za pokladem, prostě vše, co k prázdninovým dnům patří.

V době prázdnin probíhá také on-line zápis do pravidelných programů pro rodiče s dětmi od tří měsíců do čtyř let a do kroužku pro předškolní děti, které budou zahájeny zase v září.

Bližší informace získají zájemci na www.mcprostejov.cz, www,facebook.com/ cipisekprostejov nebo e-mailem: mcprostejov@centrum.cz. (red)

Poslat nový komentář