Aktualizujeme: Na kruháči v Brněnské srazilo auto cyklistku!

Aktualizujeme: Na kruháči v Brněnské srazilo auto cyklistku!
Foto PČR

 

Jak PvNovinky informovaly, včera krátce před půl třetí odpoledne došlo na okružní křižovatce ulic Brněnská a Okružní v Prostějově k dopravní nehodě. Třiatřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda, z dosud přesně nezjištěných příčin, srazil při výjezdu z okružní křižovatky sedmapadesátiletou cyklistku.

"Žena chtěla pokračovat v jízdě dále po okružní křižovatce. Cyklistka dle prvotní informace utrpěla lehké zranění," informoval policejní mluvčí František Kořínek. Hmotná škoda na vozidle a jízdním kole byla předběžně stanovena na 35 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

"V souvislosti s touto dopravní nehodou upozorňujeme řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti při průjezdu okružními křižovatkami. V období letních prázdnin je to v Prostějově již šestá podobná nehoda. Pět cyklistů při nich bylo zraněno lehce a jeden zraněním na místě podlehl," dodal Kořínek.

Pro cyklisty, kromě nezbytné opatrnosti, platí ještě upozornění na užívání ochranné přilby. Ochranná přilba je povinná pro cyklisty do 18 let, ale život a zdraví zachrání i dospělým. Zkušenosti dopravních policistů ukazují, že použitím ochranných přileb by se předešlo většině vážných zranění cyklistů. (red)

Komentáře

Spíš bych řekl, že by hlavně pomohlo, kdyby kruhovými objezdy prováděla cyklostezka a cyklisté se nemuseli prodírat přecpaným provozem. když Vás sejme kamion zadními koly tak Vám přílba moc nepomůže. Je s podivem, že ačkoliv jsou to poměrně nové stavby, průjezd cyklistů není řešen cyklostezkou téměř na žádném prostějovském kruhovém objezdu.....
Nakonec ani k nákupním centrům, kde zejména senioři docela často ještě jezdí na kole...
MaM

Poslat nový komentář