Strážníci se zaměřili na cyklisty. Preventivně

Strážníci se zaměřili na cyklisty. Preventivně
Foto Magistrát města Prostějova

V průběhu letních prázdnin realizuje Městská policie Prostějov několik akcí pod názvem „Na prázdniny bezpečně“. Jde o preventivní akce zaměřené na cyklisty a povinnou výbavu jízdních kol. Od června do poloviny prázdnin strážníci zkontrolovali stovky cyklistů.

Nejčastější zjištěnou závadou, byla chybějící odrazka v paprscích kol. Oranžové odrazky totiž cyklistům z výpletu kol upadávají při odkládání bicyklu do stojanů nebo se časem ze špic vylámou. Někteří cyklisté postrádali i přední bílou nebo zadní červenou odrazku. V ojedinělých případech se strážníci setkali i s cyklisty, kteří na svém dopravním prostředku neměli žádnou odrazku ani jiný reflexní prvek. Pokud cyklistům chyběla některá z odrazek, strážníci jejich bicykl dovybavili reflexními samolepkami, které nalepili na místa, kde předepsané odrazky chyběly. Výhodou těchto reflexních samolepek je to, že se nepolámou a neupadnou, navíc plně nahradí zákonem stanovené odrazky. Vzorným cyklistům, kteří měli správně vybavené jízdní kolo, strážníci věnovali drobný dárek v podobě reflexního doplňku na oděv. „Během úterního dopoledne1. srpna se strážníci společně s Policií ČR zaměřili na cyklisty projíždějící po cyklostezce na ulici Sádky. Následující den v odpoledních hodinách neunikli kontrole cyklisté jedoucí po cyklostezce na ulici Dykova. Při těchto dvou akcích bylo zkontrolováno celkem 56 cyklistů," doplnila komisařka Tereza Greplová. (red)

Komentáře

Héééj babkáááá...kde máš helmu?Až Ťa preválcuje SUV budeš ji potřebovat.A co odrazku?Máš?.......babka...A co práci?Máš?...Nebo se jen nudíš.

Poslat nový komentář