Cyklistická Czech Tour odstartovala v Prostějově!

Cyklistická Czech Tour odstartovala v Prostějově!
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Cyklistická Czech Tour odstartovala v Prostějově!
Cyklistická Czech Tour odstartovala v Prostějově!

Čtvrtek 27. července se nejen pro Prostějovany stal svátkem cyklistiky. V našem městě odstartoval prestižní závod – Czech Tour. Lahůdkou letošního ročníku je bezesporu účast takové cyklistické hvězdy, jakou je čtyřnásobný vítěz Tour de France, Chris Froom.

Osmatřicetiletý Froome přijíždí s týmem Israel-Premier Tech, v němž je jedním ze sportovních ředitelů René Andrle, současný trenér české reprezentace. Nejslavnější cyklistický závod světa Tour de France vyhrál Chris Froom, rodák z Nairobi, v letech 2013, 2015, 2016 a 2017, letos se však do osmičlenné nominace svého týmu na Tour de France nevešel. Chris je ikonou cyklistiky a jeho účast na Czech Tour je jedinečnou příležitostí pro naše fanoušky vidět ho v Česku.

Závod o celkové délce 670 kilometrů se pojede hlavně v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Na cyklisty čeká během čtyř dnů a stejného počtu etap porce téměř 11.500 výškových metrů.

„Cyklistika v Česku je dlouhodobě na vzestupu a konkrétně k Prostějovu patří neodmyslitelně. Baví muže, ženy, má velký potenciál. A tento závod je, dá se říct, reprezentativní pohlednicí České republiky do celého světa," uvedl na slavnostním zahájení závodu náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Slavnostní zahájení proběhlo také za doprovodu pěveckého sboru Proměny a Hanáckého Sboru tanců a písní Klas. (red)

Poslat nový komentář