Cyklisté nebudou riskovat zdraví na frekventovaných silnicích

Cyklisté nebudou riskovat zdraví na frekventovaných silnicích
ilustrační foto

Po průtazích při výkupu pozemků od zahrádkářů se konečně podařilo městu zajistit dostatečný a celistvý prostor pro vybudování cyklostezky do Žešova. V letošním roce tak může město bezpečnou cestu pro cyklisty realizovat, navíc se naskytla šance získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Proto teď finišují přípravy, aby se stihl termín podání žádosti. Ve hře je pětaosmdesátiprocentní dotace, která je pro město výhodná a pokryje větší část finančních nákladů. 

„Máme vyřešeny majetko-právní poměry a je připraven projekt. Letos jsou vypsány dotační tituly na zlepšení bezpečnosti dopravy a těch chceme využít. I když nemáme investici v rozpočtu, rada města na svém posledním jednání odsouhlasila dodatečné čerpání částky padesát tisíc korun na vypracování odborného posudku o nosnosti dálničního mostu, kudy cyklostezka povede a které je potřeba k projektové dokumentaci ještě doložit,“ informoval místostarosta Zdeněk Fišer. 

Podobná šance se naskytla i při realizaci cyklostezky na ulici Dolní s pokračováním přes dálniční nadjezd do ulice Kralická, kde trasa naváže na již funkční cyklostezku vedoucí z Kralic na Hané.

„I tady je potřeba posudek odborníka na úsek od konce ulice Dolní u motorestu u Rodenů přes dálniční nadjezd ke kruhovému objezdu. Pro tuto investici schválila rada mimořádnou částku dvěstě tisíc korun,“ doplnil místostarosta. Obě cyklostezky jsou mimo harmonogram investic, které v rámci rozpočtu schválila rada i zastupitelé.    

(jap) 

Poslat nový komentář