Cyklostezky ve městě mají dvacet kilometrů. Propojí se brzy?

Cyklostezky ve městě mají dvacet kilometrů. Propojí se brzy?
ilustrační foto internet

 

Bezmála dvacet kilometrů stezek bude na konci tohoto roku sloužit prostějovským cyklistům. Letos přibude dalších 2,5 kilometrů s dokončením cyklostezky v biokoridoru Hloučela, Dolní ulici a první etapy směrem na Žešov.

Město získalo na budování cyklostezek dotace ve výši 35 milionů.  

Výstavba sítě stezek pro cyklisty začala v roce 1995. Díky masivní podpoře z evropských fondů vyrostlo nejvíc komunikací pro kolaře v roce 2009, kdy se celková délka rozšířila o 3,7 kilometru. Prostějov získal do konce minulého roku na cyklostezky dotace ve výši 35 milionů korun, další žádosti jsou ve stadiu zpracování. "Na posledním jednání rady jsme projednali přijetí dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury na cyklostezku do Žešova ve výši 549 tisíc korun, kterou ještě musí schválit zastupitelstvo," upozornil Zdeněk Fišer, náměstek primátora.

V plánu na nejbližší období je napojení cyklostezky ze Sladkovského ulice ulicí Pod Kosířem směrem na Kostelec na Hané. "V lokalitě za obchodem ve Sladkovského ulici vznikne i parkoviště," dodal Fišer s tím, že tato cyklostezka se napojí na Kosteleckou ulici.

Město je tak podle jeho slov v podstatě prosíťované, zbývá jen jednotlivé úseky propojit. (ber)

 

 

Poslat nový komentář