Cyklostezka do Kralic povede přes most!

Cyklostezka do Kralic povede přes most!
ilustrační foto MMP

 

Další z investičních akcí, na které prostějovští radní hodlají získat dotace, je další úsek cyklostezky do Kralic. Měla by propojit Dolní ulici s Kralickou. Podle projektu, který počátá s pětimilionovou investicí, povede přes most.

"V návrhu jsme schválili druhý úsek cyklostezky Dolní – Kralická. Dojde k propojení dnes již existujících stezek mezi oběma ulicemi a v úseku mezi křižovatkou u Rodenů přes most k okružní křižovatce ulic Kralická a Kojetínská,“ konstatoval náměstek primátora Zdeněk Fišer, náměstek primátora. Podle jeho slov stezka povede po levé části mostu ve směru z centra do průmyslové zóny. „Vyčleníme jízdní pruh pro cyklisty a u kruhového objezdu ulic Kralická a Kojetínská se trasa napojí na tamní část stezky. Všechno bude ošetřeno dopravním značením,“ zdůraznil bezpečnost akce Fišer. I tak cyklostezka povede po jedné z nejfrekventovanějších komunikací ve městě.

Při výstavbě propojky je rovněž navržena úprava chodníku, autobusové zastávky a přilehlých zpevněných a nezpevněných ploch. Projekt je stavebně povolen. Předpokládaná výše celkových nákladů činí cca 5 milionů, z toho dotace maximálně 2,5 milionu korun. (red)

Poslat nový komentář