Na D35 u Olomouce havarovalo pět aut. Kvůli popraskané vozovce

Na D35 u Olomouce havarovalo pět aut. Kvůli popraskané vozovce
Foto HZS Olomouckého kraje

Kvůli nehodám čtyři osobních vozidel a nákladního automobilu byla v sobotu odpoledne uzavřena dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku ve směru na Lipník nad Bečvou. Auta narazila do popraskaného povrchu dálnice, který poškodily vysoké teploty.

Nehoda se stala na 289. kilometru dálnice ve směru z Olomouce na Ostravu. "Podle prvotního šetření na místě havarovala čtyři osobní vozidla a jedno nákladní. V pravém jízdním pruhu jel kamion a před ním byl zvlněný úsek dálnice. Zřejmě vlivem vedra praskl betonový povrch, který se zvedl. Vozidla zde zastavovala. Kamion zastavil a taktéž v levém jízdním pruhu zastavila tři osobní vozidla, ale čtvrté vozidlo jedoucí stejným směrem nezastavilo a narazilo do kolony stojících vozidel, čímž došlo k řetězové nehodě," sdělil mluvčí policie Libor Hejtman.

Záchranářům na místě pomáhali hasiči. "V péči zdravotnické záchranné služby skončilo deset osob," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák s tím, že zraněné osoby byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci.

V podvečer pak policie dálnici uzavřela úplně. "Krátce po půl šesté odpoledne jsme z důvodu zvlnění dálnice i ve směru na Olomouc, uzavřeli úsek taktéž ve směru z Ostravy na Olomouc. Dálnice je tedy v daném úseky zcela uzavřena oběma směry," doplnil Hejtman. Uzavírka bude trvat nejméně týden. (ber)

Poslat nový komentář