Prostějovští strážníci pravidelně darují krev

Prostějovští strážníci pravidelně darují krev
Foto MPP

Daruj krev a zachráníš život, tímto heslem se pravděpodobně řídí mnoho dárců. V řadách městské policie Prostějov chodí pravidelně na transfúzní oddělení darovat krev jednadvacet strážníků.

Nutno podotknout, že darování vzácné tekutiny si vzali opravdu za své, o čemž svědčí počet odběrů a mnoho let pravidelného docházení na darování krve. Strážníci sami říkají, že odběrové místo navštěvují velmi rádi, také díky nadmíru vstřícnému a ochotnému chování zdravotnického personálu. Za kladný přístup patří strážníkům velké poděkování, že jsou doopravdy ochotni pomoct tímto způsobem k záchraně zdraví a života.

"Rekordmanem v počtu darování krve je strážník se 183 odběry, který má ocenění Zlatý kříž ČČK. 1 třídy. Šest strážníků je držitelem Zlatého kříže 2. třidy za více jak 120 odběrů. Zlatý kříž 3. třídy vlastní také 6 strážníků, ti dovršili mety více jak 80 odběrů. Zlatou medaili prof. MUDr. Jana Jánského za více jak 40 odběrů byla udělena pěti strážníkům. Dva strážníci prozatím mají bronzovou medaili prof. MUDr. Jana Jánského. Jeden strážník se k početné skupině přidal a je teprve v začátcích darování krve," doplnil strážník Petr Zapletal. (red)

Poslat nový komentář