Dvanáctý květen nabídne živou muziku, guláše, atrakce i spoustu zábavy!

Dvanáctý květen nabídne živou muziku, guláše, atrakce i spoustu zábavy!
ilustrační foto Jiří Malíček

Již čtvrtý ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů chystají organizátoři na sobotu 12. května. Setkání gulášových mágů se uskuteční opět v Kolářových sadech v Prostějově. Veškerý výtěžek z akce poputuje na transparentní účty zřízené u Komerční banky Prostějov, které založil Okrašlovací spolek města Prostějova pro Zdeňku Kotyzovou a Davídka Vítka. Organizátoři hledají další soutěžní týmy! 

Festival pořádá Okrašlovací spolek Prostějov a majitel Maďarských specialit Jiří Petricius pod záštitou Zdravého města Prostějov.

Bude se jednat o zábavný den, který odstartuje v devět hodin ráno soutěží ve vaření kotlíkových gulášů. Do té organizátoři hledají další soutěžní týmy. "Ty se mohou hlásit na na j.petricius@seznam.cz, odkud budeme rozesílat i další informace," uvedl Jiří Petricius.

"Děti si užijí na skákacím hradu, různých atrakcích, malováním obrázků na obličej či při aktivitách městské policie. Teddy od Princezny představí králíčky, které si děti budou moci pohladit, návštěvníci si budou moci pohlédnout naleštěné stroje motorkářů či zhlédnout ukázku sebeobrany i zadržení pachatele", vyjmenovala část programu Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Soutěž gulášů bude vyhodnocena kolem jedné odpoledne, následovat bude volná zábava. Celý den budou provázet hudební vystoupení, mimo jiné vystoupí skupina Calibos.

Letošní novinkou je tombola, ve které budou zajímavé ceny, třeba poukázky Zlaté farmy, do zámku Plumlov, kadeřnictví, letních zahrádek a podobně. 

Ti, kteří budou patřit mezi nejlepší kuchaře, získají sele, bečku piva či výkendový pobyt v penzionu. 

„Vstupné je dobrovolné, výtěžek z akce i kompletní tomboly bude věnován Zdeničce Kotyzové a Davídku Vítkovi ze Ptení,“ řekla Milada Sokolová. Takže neváhejte a udělejte si 12. května čas. Určitě nebudete litovat, stejně jako vaše smysly - čich, chuť, zrak i sluch. (ber)

Poslat nový komentář