Den otevřených dveří na Základní škole Q v Prostějově, aneb školní den nanečisto!

Den otevřených dveří na Základní škole Q v Prostějově, aneb školní den nanečisto!
Foto ZŠ Q

V úterý 12. prosince 2023 otevřela dveře veřejnosti Základní škola Q v Prostějově, aby představila své inovativní vzdělávací prostředí a ukázala, jak zábavně a interaktivně mohou být žáci vzděláváni.

Spousta dětí včetně svých rodičů i prarodičů měla možnost si prohlédnout prostory školy, seznámit se s přístupem ke vzdělávání na této škole a zažít atmosféru školního prostředí. Pro předškoláčky to byla skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké je to sedět ve školní lavici a zapojit se do výuky angličtiny, matematiky a bilingvní prvouky.

Mimo to si malí návštěvníci školy oblíbili kamarádského slona Miloše, se kterým řešili logické úlohy. Další stanoviště umožnila dětem seznámit se s Beeboty (roboty, které žáci využívají v hodinách programování), a dokonce si vytvořit vlastní placku s logem „Qčka“. Rodiče měli mezi tím možnost nahlédnout do učebnic a zjistit bližší informace ohledně studia na této škole.

„Ve škole to bylo super! Nejvíc se mi líbila hodina prvouky, ta mě moc bavila a vyzkoušel jsem si sedět jako školák v lavici. Potom mě bavilo, jak jsme si vyráběli placky a dělali úkoly s Milošem,“ zhodnotil Den otevřených dveří Jonáš, jeden z malých návštěvníků školy.

Akce ukázala, jak vypadá moderní škola a poskytla rodičům rozhled v oblasti možností vzdělávání dětí. ZŠ Q děkuje všem, kteří se zúčastnili, a s nadšením očekává další Den otevřených dveří, který se uskuteční již 6. února 2024. Více informací se dozvíte na www.zsq.cz.

Zažijte s námi radost z učení a objevte, co všechno může moderní vzdělávání nabídnout! (Anna Horáková, ZŠ Q)

Poslat nový komentář