Policisté opět dohlíželi u přechodů. V rámci akce Zebra se za Tebe nerozhlédne

Policisté opět dohlíželi u přechodů. V rámci akce Zebra se za Tebe nerozhlédne
Foto Policie ČR

V tomto týdnu se koná další kolo celorepublikové dopravně preventivní akce připravované Policejním prezidiem ČR s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Akce je zaměřená především na nezletilé chodce, na kontrolu dodržování bezpečného přecházení přes přechody pro chodce a na dodržování pravidel silničního provozu v jejich blízkosti i ostatními účastníky.  Do akce se zapojily také hlídky policistů napříč Olomouckým krajem i krajský koordinátor BESIP.

Policisté při provádění preventivní činnosti svou pozornost zaměřují nejen na dodržování správných pravidel při přecházení přes pozemní komunikaci, ale i na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V rámci akce si společně s nejmenšími chodci při jejich cestě do školy nebo ze školy opakují základní pravidla, která je nezbytné dodržovat, aby přecházení přes silnici bylo co možná nejbezpečnější. Osloveným dětem předávají drobné dárky v podobě preventivních i propagačních předmětů.

„V roce 2021 řešili policisté v Olomouckém kraji celkem 248 dopravních nehod, které se staly na přechodu pro chodce nebo v jeho blízkosti. Za loňský rok jsme těchto případů zaevidovali celkem 342. Školákům i předškolákům připomínáme, že zebra se za ně nerozhlédne,“ doplnila policejní preventistka Lenka Vanková. (red)

Poslat nový komentář