Prostějovské děti vypustí balónky s přáníčky Ježíškovi

Prostějovské děti vypustí balónky s přáníčky Ježíškovi
Snímek z minulého ročníku

V pátek 9. prosince přesně v 15.15 hodin se vznese nad Pernštýnským náměstím tisícovka balónků, které ponesou na šňůrce přání pro Ježíška. I letos se připojí Okrašlovací spolek města Prostějova společně s Mateřským centrem Cipísek k celostátní akci Český Ježíšek, která probíhá už pátý rok. 

Mateřské centrum Cipísek má širokou základnu rodin s dětmi, které se pravidelně i příležitostně zapojují do programů. „O balónkovou akci byl vloni obrovský zájem, letos počítáme s dvojnásobným počtem balonků,“ shodují se koordinátorky MC Cipísek. Vypouštění balónků v rámci programu Český Ježíšek proběhne celostátně 9. prosince odpoledne přesně v 15,15 hodin. 

„Máme ve svém programu nejen sázení stromů a ozeleňování městských ulic a parků. Pořádáme i řadu kulturních a společenských akcí jak pro dospělé, tak pro děti. Právě pro ty nejmenší teď chystáme zpestření očekávání na Vánoce. Letos bude dostatečný počet balonků a přijede i Mikuláš s andělem v historickém kočáru pana Obra z Čech pod Kosířem,“ slibuje předsedkyně okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Kočár přiveze spoustu sladkostí a také velkou poštovní schránku, do které mohou děti vložit další svá přáníčka. Mikulášova pošta je doručí té pravé osobě. Stanoviště bude opět na Pernštýnském náměstí, balonky budou připravené v kině Metro a každé dítě v doprovodu rodičů si tam může ten svůj vyzvednout.

„Vloni někteří rodiče akci zneužívali, děti si vyzvedly víc balonků nebo si je odnášely domů. Na některé děti se pak nedostalo, což nás moc mrzelo. Akce je určena k hromadnému vypuštění balonků na jednom místě, proto apelujeme na rodiče, aby nepodváděli a neučili tomu ani své děti,“ dodala Sokolová.     

 (jap)

 

Pátek, Prosinec 9, 2011 - 15:15

Poslat nový komentář