Výtěžek aukce přispěje handicapovaným dětem

Výtěžek aukce přispěje handicapovaným dětem

Umělecké předměty věnované pořadatelem společností OMEGA s.r.o. Prostějov, které nebyly vydražené, mohou zájemci ještě získat. 

 

Humanitární aukce ve prospěch Střední školy, základní školy a mateřské školy JISTOTA o.p.s. Tetín Prostějov měla i letos velký úspěch. Pro handicapované děti se vydražilo téměř dvakrát sto tisíc korun, což není konečné číslo. 

Humanitární aukce uměleckých předmětů přilákala do přednáškového sálu Národního domu sběratele i zájemce, kteří chtěli získat pěkný dárek za rozumnou cenu. Dražila se umělecká díla akademických malířů a sochařů, umělců, výtvarníků, fotografů a sklářů zvučných jmen. Celý výtěžek aukce téměř 200 tisíc korun připadne handicapovaným dětem a žákům SŠ, ZŠ a MŠ Jistota o.p.s. Tetín.

Na zájemce čekalo téměř sto padesát položek autorů více či méně známých a přesně tolikrát zaznělo sálem „Dámy a pánové, čiňte svá podání.“ Zlatým hřebem aukce byla třiasedmdesát centimetrů vysoká soška z pozlaceného cínu Olbrama Zoubka Libuše. Vyvolávací cena 18 tisíc korun se v dramatické dražbě vyhoupla až na konečných 58 tisíc korun. „Tak tohle byla povedená položka. Děkuji vám všem a děkuji mistru Zoubkovi, měl by určitě radost tak jako máme my všichni,“ neskrýval spokojenost jednatel společnosti OMEGA Vladimír Erben.  

Řada uměleckých předmětů nebyla vydražena a budou dál nabízena k prodeji. „Některá dílka ze seznamu aukce, která nebyla vydražena, je možné ještě zakoupit za dražební hodnotu. Myslím, že to je docela pěkný vánoční dárek,“ vyzvala zájemce ředitelka SŠ, ZŠ a MŠ Jistota Marie Turková. Zájemci najdou informace na www.omegapv.cz a www.pvtetin.cz.        

(jap)

 

Poslat nový komentář