Děti z domovů změřily síly na horolezecké stěně

Děti z domovů změřily síly na horolezecké stěně
Záludnosti lezecké stěny si vyzkoušela padesátka startujících
Další fotky: 
Děti z domovů změřily síly na horolezecké stěně
Děti z domovů změřily síly na horolezecké stěně

Vloni šest a letos už devět dětských domovů z Olomouckého kraje i ze Zlínska přijelo do Prostějova na 2. ročník lezeckých závodů, které pořádal Dětský domov Plumlov společně s Horolezeckým oddílem SK Prostějov pod názvem „Mikuláš na laně“. 

Na lezecké stěně v tělocvičně Gymnázia J. Wolkera v Prostějově se vystřídalo na padesát závodníků, kteří změřili své síly, vtip a rychlost. Setkání malých „horolezců“ z dětských domovů zorganizoval Dětský domov v Plumlově, který má svůj horolezecký oddíl v rámci prostějovského SK. Pod vedením tety Pavly Kukolové se děti z plumlovského domova celý rok zdokonalují v lezeckých dovednostech, a protože je tento sport baví, rozhodly se přiblížit ho i dětem z ostatních domovů. Letos se Mikuláš na laně uskutečnil už podruhé a zúčastnilo se ho daleko víc dětských domovů než vloni. Záludnosti lezecké stěny si vyzkoušela padesátka startujících v závodech na obtížnost i na rychlost, další padesátka se vyřádila při jiných sportovních aktivitách například při  slackline, na žíněnkách či jiném sportovním nářadí.   

„Jedním z cílů našeho projektu podpořeného Nadací Terezy Maxové je také vzájemné prolínání a sbližování dětí z dětských domovů s dětmi vyrůstajícími v úplných rodinách. Proto na dnešních závodech nejsou jen děti z domovů, ale i členové horolezeckého oddílu a spousta kamarádů,“ podotkla za pořadatelský sbor Pavla Kukolová. Kamarádi z Horolezeckého oddílu SK Prostějov byli při tomto sportovním setkání instruktory, zajišťovali závodníky lany, působili v rolích rozhodčích i poradců i povzbuzujících. 

Vyvrcholením závodů bylo samozřejmě vyhodnocení vítězů, kteří si odnesli pěkné ceny, a pak přišel očekávaný Mikuláš s nadílkou pro všechny děti. Závěrem se, jak jinak, rozjela pořádná čertovská diskotéka.     

(jap)

Poslat nový komentář