Vzteklý stopař rozbil kamenem okno auta. Byl opilý

Vzteklý stopař rozbil kamenem okno auta. Byl opilý
ilustrační foto Policie ČR

Dne 23. srpna letošního roku po čtvrté hodině ráno šel dvacetiletý muž ze soukromé oslavy v obci Výšovice pěšky do Prostějova. Notně zmožen alkoholem se pokusil zastavit projíždějící automobil Mitsubishi ASX. Čtyřiadvacetiletá řidička zcela pochopitelně neměla zájem si takového pasažéra do vozidla pustit, ale aby nedošlo k dopravní nehodě, raději při průjezdu kolem něho výrazně zpomalila. 

"Mladík si dle svých slov zpomalení vyložil jako zastavování a pokusil se otevřít dveře u spolujezdce. Žena však z obavy přidala a z místa odjela. To mladíka mělo rozčílit tak, že ze země vzal kámen a po vozidle ho vší silou mrštil. Trefil okno pátých dveří, které se tím rozbilo a vysypalo. Když viděl, co způsobil, z místa utekl směrem k obci Dobromilice," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na místo přivolaní policisté obvodního oddělení Prostějov 2 mladíka dle popisu brzy u Dobromilic vypátrali a eskortovali na obvodní oddělení. Tam se jim mladík k činu přiznal. V současnosti tak čelí trestnímu stíhání pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. "A pochopitelně také povinnost způsobenou škodu vyčíslenou na 15 tisíc korun uhradit," doplnil mluvčí. (red)

Poslat nový komentář