Kdo bude hlídat neukázněné řidiče?

Kdo bude hlídat neukázněné řidiče?
ilustrační foto

Radní se rozhodli ukončit smlouvu se společností CZECH RADAR, která instalovala v roce 2008 v prostějovských ulicích radary na měření rychlosti. Řidiči však budou muset i nadále brzdit svou touhu po rychlé jízdě ulicemi města, kontroly dodržování rychlosti budou pokračovat jinou formou.

Město Prostějov uzavřelo smlouvu se společností CZECH RADAR a. s. se sídlem v Praze na základě výsledku vyhlášené veřejné zakázky v říjnu roku 2008 a posléze i dodatky, který stanovily počet měřících zařízení a jejich instalaci na určitých místech. 

„Radary již víc než rok nefungují a ministerstvo dopravy není schopno dodat jasné stanovisko k systému výstupů při provozu radarů a přestupkovému řízení. Do dnešního dne jsme neobdrželi žádné vyjádření, proto jsme se rozhodli, že smlouvu vypovíme. Podle smlouvy s CZECH RADARem je výpovědní lhůta půl roku,“ uvedl místostarosta Jiří Pospíšil.

Město však chce i nadále udržet disciplínu řidičů a proto vybere některou ze tří možných variant kontroly dodržování pravidel silničního provozu. Jednak je možné měřit rychlost mobilními radary Městské policie, další variantou je úzká spolupráce s Policií ČR a v neposlední řadě mohou být používány i stávající stacionární radary, pokud by došlo ke změně stanoviska z ministerstva dopravy nebo se město dohodlo s  CZECH RADARem na odkupu radarů nebo jejich pronájmu.  (jap) 

Poslat nový komentář