Nový pavilon pomůže nemocným

Nový pavilon pomůže nemocným
ilustrační foto

Sedm domovů pro seniory a jeden azylový dům nově vzniknou ve městech Olomouckého a Zlínského kraje. Výbor Regionální rady Střední Morava schválil projekty za 184 miliony korun. Z balíku dotací si ukrojí také Prostějov, který pro Centrum sociálních služeb získá 30 milionů korun. Azyl tady nově najdou lidé s Alzheimerovou chorobou. Kromě Prostějova finance poputují také do Olomouce, Zábřehu, Luhačovic, Holešova, Valašského Meziříčí a Starého Města.

„Nejvyšší obnos získají ve Chválkovicích. Peníze podpoří rekonstrukci budov v domově seniorů za 46 milionů korun. Opravy se dočká také jeden pavilon Centra sociálních služeb v Prostějově, kde vznikne zařízení pro nemocné s Alzheimerovou chorobou v hodnotě 30 milionů korun. Charita Zábřeh bude za necelé 3 miliony rekonstruovat své zázemí pro sociální služby,“ uvedla Renata Škrobálková, mluvčí Úřadu Regionální rady v Olomouci.

Ředitelka prostějovského Centra sociálních služeb Markéta Čožíková netají radost ze získaných financí. „Nemocných s různými typy demencí spojených s vysokým věkem je neustále více a žádostí v rámci kraje je celá řada. Předpokládám, že zájem o umístění tady u nás bude veliký. V každém případě mám radost, že peníze budou a nemocní lidé tady najdou nový domov,“ uvedla.  

Operační program už dotačně podpořil ve městech Olomouckého a Zlínského kraje projekty ve výši 307 milionů korun. Do Prostějova naposledy putovalo 35 milionů na Domov Daliborka. Kraj má nyní připravené projekty za 76 milionů korun. Peníze poputují z Regionálního operačního programu Střední Morava směrem k potřebným. (kaa)

Foto: Centrum sociálních služeb

 

 

Poslat nový komentář