Do kultury poputuje z radnice dotační podpora

Do kultury poputuje z radnice dotační podpora
Ilustrační foto https://www.manes-prostejov.cz/

Na svém jednání se prostějovští radní mimo jiné zabývali dotacemi do kulturní oblasti. Schvalovali jsme dotace na celoroční činnost. Podpoříme projekty Divadla Plyšového medvídka, Moje divadlo, Vlastimilu, Mužský pěvecký sbor Orlice Prostějov, ESPERANTO KLUB PROSTĚJOV, nebo třeba Ivo Snídala,“ shrnuje 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Radou schválené dotace z rozpočtu města Prostějova na rok 2023:

1. ve výši 40.000, -- Kč

Divadlu Plyšového Medvídka, z. s. - na podporu činnosti (výroba kulis, loutek; nákup a výroba kostýmů a rekvizit; zpracování hudby)

2. ve výši 25.000, -- Kč

Moje divadlo, z. s., - na podporu činnosti (výroba dekorace, kostýmy, nájem sálu, tisk divadelních plakátů a programů, autorské a licenční poplatky uváděných her)

3. ve výši 25.000, -- Kč

Vlastimile Prostějov, z. s. - na podporu činnosti (doprava na vystoupení, nájemné, účastnické poplatky, webové stránky, služby, aplikace, korepetice, hlasová příprava, dirigenti, tisk, kopírování, výlep plakátů, květiny, propagace, materiál, kancelářské potřeby)

4. ve výši 20.000, -- Kč

Mužskému pěveckému sboru Orlice Prostějov, z. s. - na podporu činnosti (naladění klavíru ve zkušebně Orlice, doprava, korepetice a odměny sólistům, kytice ke koncertům a významným jubileím členů sboru a hostů, kancelářské potřeby, poštovné, dobíjení mobilů, datová schránka, propagace akcí, nájmy prostor ke koncertní činnosti)

5. ve výši 16.000, -- Kč

ESPERANTO KLUBO PROSTĚJOV, z. s. - na podporu činnosti (náklady na roční nájemné)

6. ve výši 4.000, -- Kč

Ivo Snídalovi – na pořádání autorských fotografických výstav (tisk a úprava fotografií, rámování paspartování, výroba a distribuce pozvánek a plakátů, instalace, doprava a občerstvení při vernisáži včetně dopravy při deinstalaci)

Dále radní doporučují Zastupitelstvu města Prostějova schválit poskytnutí dotace z rozpočtu města Prostějova na rok 2023:

ve výši 80.000, -- Kč

Národopisnému souboru Mánes, z. s. - na podporu činnosti (nájem nebytových prostor pro nácvik souboru a uskladnění krojů; oprava a údržba krojů, nákup spotřebního materiálu, nákup nových krojů a jejich součástí; dataprojektor, zpracování UCE, členství v HANFOS, poplatky OSA aj., reklama, reklamní materiál). (red)

Poslat nový komentář