Na drahanské střelnici si to rozdali strážníci z celé republiky

Na drahanské střelnici si to rozdali strážníci z celé republiky
Foto ber

Již více čtvrt století organizuje Městská policie Přerov střeleckou soutěž. V posledních letech se strážníci z celé republiky sjíždějí na střelnici do Drahan, která patří Miloši Jelínkovi. Nejinak tomu bylo ve středu 8. září, kdy se na start postavilo více než devět desítek střelců.

„Střelecká soutěž městských policií prověřuje připravenost strážníků zvládat nečekané situace za použití služební zbraně, manipulaci se zbraní, střelbu v zátěži nebo se zdoláváním různých překážek,“ říkají pořadatelé. Do soutěže se přihlásili strážníci mimo jiné z Mikulova, Českých Budějovic, Plzně, Moravských Budějovic. Prostějovskou Městskou policii zastupoval jediný účastník, Jan Svozil. Ten už v minulosti dokázal, že je zkušeným střelcem. Mimo jiné druhým místem v soutěži o nejrychlejšího pistolníka.

Závodníky čekala řada cen a pohárů. Odměnu si odnesli i nejvzdálenější, nejstarší, nejmladší a nejsympatičtější z nich.   

„V sobotu zde máme další závody, které jsou přístupné i pro veřejnost. Memoriál Ivo Koukoly je vždy velkou podívanou, pořádají ho členové Brněnského městského střeleckého sboru, kteří přivezou i historické dělo,“ přidal pozvání Miloš Jelínek. (ber)

Poslat nový komentář