Dobrovolníci vyrazí v sobotu na pomoc přírodě

Jedna z květnových akcí byla věnována prostějovské botanické zahradě.
Jedna z květnových akcí byla věnována prostějovské botanické zahradě.

Všechny, kdo se chtějí zapojit do akce na pomoc přírodě, zvou prostějovští ochránci přírody z Ekocentra Iris na Den pro přírodu. Hledají dobrovolníky, kteří přiloží ruce k dílu při úklidu na loukách v lokalitě Plumlova.

Akci na sobotu 26. května vyhlásili ochránci přírody pro ty, kdo chtějí pomoci přírodě na Prostějovsku. Na loukách v okolí Plumlova v lokalitách U Jasénků a U Bílých studýnek budou shrabovat posečenou trávu, vytrhávat plevel, jako je například ovsík, nebo rozrušovat drny. Akce bude probíhat od 8.45 do 14.00 hodin, sraz účastníků je v Plumlově na autobusové zastávce v 8:45, vhodný autobus z Prostějova odjíždí z autobusového nádraží v 8.25 hodin.

Celý měsíc květen byly zaměřeny projekty Ekocentra Iris na pobyt dětí v přírodě a hravé aktivity společně s jejich rodiči či prarodiči. Na pracovní  brigádě upravili terén kolem Keltské studánky na Běleckém mlýně, zorganizovali výšlap s Pramínkovou vílou za studánkami na Záhoří a odemykali je kouzelným klíčem. 

„Jedna z našich májových aktivit byla zaměřena také na poznávání prostějovské botanické zahrady, pozorovali jsme rostliny,“ objasnila Eliška Valentová z Ekocentra Iris.     

(jap)

Sobota, Květen 26, 2012 - 08:45

Poslat nový komentář