Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe

Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe
Foto Keltská noc
Další fotky: 
Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe

Program letošního, jubilejního dvacátého ročníku Keltské noci, která proběhne v termínu od 20. do 22. července, a nad kterým přijala záštitu velvyslankyně Irska v Praze, J. E. Clona Manahan, bude nabitý jak novinkami, tak stálicemi mezinárodní hudební i taneční scény. 150 účinkujících z 12 zemí světa na tři dny rozehraje a roztančí kemp Žralok na Plumlově. Dnes vám představíme čtvrtou část programu.

K festivalu Keltská noc kromě hudby neodmyslitelně patří také tanec, a to přímo ten irský. Můžete se ho dokonce i sami naučit na workshopech, které proběhnou ve čtvrtek a v sobotu. První se uskuteční hned na začátku festivalu, ve čtvrtek ve 14:30, to abyste svoje nově nabyté dovednosti mohli plně uplatnit po celou dobu trvání festivalu. Učit se budete s olomouckou taneční skupinou Fiach Bán, kteří vám pak svoje vystoupení předvedou ve stejný den, v 18:45.

Další workshop, na kterém si připomenete, co a jak bude v sobotu v 18:15 pod vedením tanečního souboru Démairt z Brna, který je jednou ze stálic festivalu a patří k nejlepším v České republice. Vznikl už v roce 1999 a všechny jeho členy spojuje láska k irské hudbě. Přesvědčit se o tom budete moci během jejich vystoupení už v pátek, v devět večer.

A do třetice pro vás vystoupí také polský soubor irských tanců působící v Krakowě od roku 2006, Eriu. Jejich patronkou je, jak z názvu vyplývá, Eriu, která je v irské mytologii bohyní svrchovanosti Irska. Jejich vystoupení plné zajímavé scénické choreografie začíná v sobotu ve 22:15. 

V celém třídenním programu jubilejní 20. Keltské noci se toho samozřejmě bude dít mnohem více, a to jak v oblasti hudby, tak i doprovodného programu, proto neváhejte a přijďte s námi prožít krásný víkend v keltském stylu. (red)

Poslat nový komentář