Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii. Soutěžte o vstupenky!

Letní Flora Olomouc bude vábit na mečíky, růže a Malajsii. Soutěžte o vstupenky!
ilustrační foto plakát

Záplava nádherných květů právě vrcholícího léta i bohatý a atraktivní doprovodný program. To vše opět po roce nabídne letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném olomouckém výstavišti uskuteční od 18. do 21. srpna 2016. Těšit se můžete hned na dvě hlavní témata - jedno vzdá hold mečíkům a druhé nás zavede až do exotické Malajsie. Soutěžte s námi o vstupenky!

Hlavní květinová expozice v pavilonu A bude díky dvěma tématům opravdu pestrá a bohatá; první téma, připravené ve spolupráci s Českým zahrádkářským svazem, vzdá pod názvem Půlstoletí s mečíky čest našim i zahraničním šlechtitelům gladiol a předvede nepřeberné množství odrůd těchto květin, včetně nově vyšlechtěných. Druhé téma Malajsijské inspirace nás přenese do vzdálených a exotických končin jihovýchodní Asie a návštěvníci se zde mohou také opět těšit na velkou expozici Unie botanických zahrad.

Na galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště bude mít své místo s úspěchem obnovená přehlídka Vyznání růžím věnovaná této nekorunované královně květin, která představí velké množství odrůd a druhů růží - to vše doplněno bohatým doprovodným programem. Novinkou pak bude expozice Vědecké knihovny v Olomouci, která tento rok slaví výročí 450 let od svého založení a předvede některé klenoty ze svých sbírek včetně úchvatných historických herbářů.

Svaz školkařů se svou expozicí okrasných dřevin - tentokrát na téma Příběh lípy - obsadí při letní Floře pavilon B. Návštěvníci zde budou moci hlasovat i v celostátní anketě Strom roku 2016. Společná expozice Českého zahrádkářského svazu bude k vidění v pavilonu C a nabídne stovky květin i tradiční či méně známé odrůdy ovoce a zeleniny. K dispozici bude zájemcům také oblíbená bezplatná poradna a o patřičnou náladu a atmosféru se postarají moravští vinaři s cimbálem. Součástí letní Flory bude nově také včelařská výstava pořádaná ve spolupráci se Základní organizací Českého svazu včelařů Olomouc.

Chybět nebudou ani tentokrát soutěže: vedle té o nejlépe řešenou expozici se uskuteční také floristická soutěž Svazu květinářů a floristů. Po úspěchu loňské premiéry bude hlavní pavilon olomouckého výstaviště opět přístupný všem zájemcům v rámci páteční večerní prohlídky s hudebním doprovodem. Výstavu doplní vyhledávané Letní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb. Každodenní doprovodný program přinese zábavu a rozmanité zážitky dětem i dospělým.

Na květinovou Floru se opět vyplatí cestovat vlakem Českých drah. Na výstavu se totiž lze svézt na zvýhodněnou jízdenku VLAK+ Flora. Sleva činí 50 procent na zpáteční jízdné z kterékoliv místa v ČR.

Brány letní Flory Olomouc 2016 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin.

Na Floru se můžete podívat zdarma i vy. Postačí, když do 15. srpna zašlete na redakční e-mail redakce@pvnovinky.cz odpověď na otázku, v jaké anketě budou moci návštěvníci hlasovat. Odpověď označte v předmětu FLORA SOUTĚŽ. Pro deset vylosovaných máme vstupenky pro dvě osoby. (red)

 

Poslat nový komentář