Modelářská výstava For Model bude na výstavišti Flora Olomouc, ale venku

Modelářská výstava For Model bude na výstavišti Flora Olomouc, ale venku
foto Flora Olomouc

Letadla, lodě, vláčky, vrtulníky, rakety nebo deskové hry – to vše nabízí výstava mini For Model, která se uskuteční o víkendu 27. a 28. června. I do jejího pořádání ale zasáhl koronavirus.

 

„Tato výstava se měla konat tradičně v polovině března, ale kvůli pandemii koronaviru jsme ji museli zrušit. Bylo nám to ale líto, a proto jsme vymysleli nový koncept akce. Výstava mini For Model​ se bude konat v části Smetanových sadů v Olomouci v okolí rybníčku a pavilonů G a H,“ komentuje vznik akce garantka Dagmar Maixnerová.

Pavilon H bude věnován historickým i moderním RC modelům aut, kamionů, tanků, vlakům či lodí a nebude chybět ani rallye dráha, kterou si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet. Modelářská expozice v pavilonu G se zaměří na letadla, vrtulníky nebo rakety. Pro děti bude připravený workshop pískohraní a vypalování do dřeva, deskové hry, hračky a také zábavný vědecký program s lektory z Pevnosti poznání. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet ovládání radiostanice.

Výstava mini For Model se bude z části konat i přímo v parku. Na rybníčku ve Smetanových sadech budou probíhat po oba dny každou sudou hodinu ukázky lodních modelů (bitvy lodí a ponorek). První souboj začíná v 10 a poslední pak v 16 hodin. Nebude chybět ani předváděčka RC modelů sportovních vozů na polygonu a nákladních aut a bagrů přímo v terénu.

Výstava se uskuteční v oploceném areálu za dodržení všech aktuálních hygienických opatření a nařízení. Vstup do areálu bude u Palmového skleníku ve Smetanových sadech. Vstupenky na mini For Model lze koupit online na www.flora-ol.cz nebo na místě. Návštěvníci mohou pohodlně zaparkovat na velkém parkovišti v ulici Poupětova nebo využít venkovní parkoviště u Šantovky, které pro ně bude vyhrazeno. (red)

 

Poslat nový komentář