Podzimní Flora Olomouc se blíží! Budou i volňásky!

Podzimní Flora Olomouc se blíží! Budou i volňásky!
ilustrační foto

Tradiční podzimní přehlídka ovoce a zeleniny letos opět láká na ukázku těch nejlepších českých výpěstků. Hlavní expozice Zdravá rostlina se zaměří nejen na krásu rostlin a plodů na pohled, ale zejména na vnitřní složení a zdraví prospěšné látky uvnitř. Flora Olomouc - Hortikomplex, festival Olima a podzimní Zahradnické trhy se uskuteční 1. – 4. října 2020 na Výstavišti Flora Olomouc.

Autorkou hlavní expozice je floristka Pavlína Švecová. „Zdravá rostlina není jen ta, která je krásná a atraktivní na pohled, ale ta, která je “krásná” i uvnitř pod svým povrchem. Ráda bych prostřednictvím výstavy poukázala na to, jací strašáci nás při vypěstování krásné zdravé rostliny trápí a čím vším se musí potýkat nejen velkopěstitelé, ale i my drobní pěstitelé na svých zahrádkách“ vysvětluje koncept hlavní expozice autorka.

Festival Olima je již neodmyslitelnou součástí podzimní výstavy Hortikomplex. Na návštěvníky čeká celá řada tradičních i netradičních pochoutek. Lákavým programem budou jistě soutěže mladých kuchařů a cukrářů Gastro Olomouc – Olima Cup 2020. Mezi hodnotiteli budou i slavné kuchařské osobnosti, které se posléze samy předvedou v kuchařské show. Porotce televizního pořadu Peče celé Česko Josef Maršálek, jehož dezerty odebírala i britská královská rodina. Jan Horký, kapitán Českého národního týmu kuchařů a cukrářů KA Culinary Olympics Stuttgart. Pavlína Berzsiová, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelka zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. A také nositel nejvyššího kuchařského ocenění Kříže svatého Vavřince, který vařil pro české prezidenty Václava Havla a Václava Klause, Václav Šmerda.

Nebude chybět ani vyhlášení Grand Prix ovocných destilátů Flora Košt a soutěže amatérů i profesionálů ve vaření marmelád Flora Džem. Rozhodně se milovníci dobrého jídla a pití mají na co těšit.

Jídlo a pití ale není jediný důvod, proč na podzimní Hortikomplex zavítat. Těšte se na floristickou soutěž Pohár podzimní Flory, kde můžete díky originálním floristickým výtvorům načerpat inspiraci pro svou podzimní výzdobu. Projekt Rozkvetlé památky zase oživí a okrášlí vybrané olomoucké pamětihodnosti květinovou výzdobou. A pro všechny pěstitele, chalupáře či zahrádkáře budou připraveny tradiční podzimní Zahradnické trhy. (red)

Komentáře

S plnou penzí včetně bonusu zdarma covidu-19 z totálně promořené Olomouce. V době jejího nejvyššího růstu.

Poslat nový komentář