Letní Flora Olomouc se blíží. Nabídne řadu novinek

Letní Flora Olomouc se blíží. Nabídne řadu novinek
ilustrační foto Flora Olomouc

Letní Flora bude na olomouckém Výstavišti Flora probíhat od čtvrtka 19. až do neděle 22. srpna. Nese podtitul Souznění s přírodou.

Jednou z novinek je fakt, že na letošní Letní Floru dorazí také zástupci Ovocnářské Unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy, kteří tak obohatí již tradičně atraktivní expozice v hlavním pavilonu A.

"Tomu bude dominovat ohromující květinová expozice. Jeden z jejích hlavních prvků se dokonce bude vznášet nad hlavami návštěvníků. Autoři expozice totiž našli inspiraci ve Visutých zahradách Semiramidiných," podotýká projektová manažerka Letní Flory Zuzana Chalupová.

Součástí hlavní expozice budou mimo jiné i tekoucí proudy vody, zelené fasády, kaskádovité záhony plné květin, vodní plocha a v neposlední řadě také pět tisíc léčivých rostlin. Ty dodá spolek pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ, který se tento rok na podobě expozice v pavilonu A coby hlavní spolupořadatel podílí.

Areál Výstaviště Flora bude pro návštěvníky Letní Flory otevřený od čtvrtku 19. do soboty 21. srpna vždy od 9 do 18 hodin, v neděli 22. srpna pak od 9 do 17 hodin. Svoji vlastní expozici pro návštěvníky připraví také Český zahrádkářský svaz, jeho členové se navíc o své zkušenosti rádi podělí v Pěstitelské poradně.

Součástí programu Letní Flory budou mimo jiné i oblíbené Dny moravských vín či vědecko-výzkumný park a také umělecká výstava obrazů opět doprovázená květinovou výzdobou. Vše doplní bohatý doprovodný program a v neposlední řadě Letní zahradnické trhy se širokým sortimentem květin, rostlin, semen, zahrádkářských pomůcek anebo hobby potřeb. (Zdroj Flora Olomouc)

Poslat nový komentář