Na Floru Olomouc přišlo přes 46 tisíc lidí

Na Floru Olomouc přišlo přes 46 tisíc lidí
Foto Flora Olomouc
Další fotky: 
Na Floru Olomouc přišlo přes 46 tisíc lidí

Více než 46 tisíc lidí zavítalo na letošní jarní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc, která skončila v neděli. Je to zhruba o 19 tisíc návštěvníků méně, než před dvěma lety, kdy se jarní etapa naposledy konala. V následujících dvou letech ji překazila epidemie koronaviru.

"Údaj o počtu návštěvníků není ještě konečný, čekáme na celkové vyhodnocení prodeje on-line vstupenek. V každém případě je možné říci, že návštěvnost ovlivnilo nedělní deštivé počasí," uvedl mluvčí výstaviště Michal Poláček.

Hlavní expozice v pavilonu A připomněla návštěvníkům život rostliny od zrodu semene přes kvetení až po zánik. Expozici zdobila fontána, do které se v pravidelných intervalech nořil kruh s rostlinami. K vidění byly i méně známé exotické rostliny a vzácné orchideje.

Pod hlavní expozicí letošní výstavy Flora Olomouc byly podepsány krajinářská architektka a designérka Barbora Trundová a Jana Trundová. Do pavilonu A vložily podle svých slov vzdušnou a minimalistickou architekturu. "Naším cílem bylo vytvořit působivý nový svět, v němž květiny a jednotlivá floristická aranžmá co nejvíce vyniknou," popsaly autorky pro Výstaviště Flora Olomouc.

Letní etapu výstavy letos návštěvníci neuvidí, Flora se o to poctivěji chystá na tu podzimní. Tu budou moci návštěvníci zhlédnout od 29. září do 2. října 2022 spolu s Hortikomplexem. (red)

Poslat nový komentář