FN rozšířila provozní dobu odběrového místa na vyšetření COVID-19

FN rozšířila provozní dobu odběrového místa na vyšetření COVID-19
ilustrační foto

V souvislosti s aktuálními opatřeními pro cestování do Řecka reaguje Fakultní nemocnice Olomouc na zvýšený počet zájemců z řad samoplátců o vyšetření na onemocnění COVID-19. Od 13. srpna rozšířila provozní dobu svého odběrového místa. To bude nově otevřeno ve všední dny od 7:30 do 15 hodin (pro samoplátce v časech 11:00 až 12:00 a 12:30 až 15:00) a také o sobotách mezi 8. a 12. hodinou (výhradně samoplátci).

„V tuto chvíli jsme jediné zdravotnické zařízení v Olomouckém kraji, které zajišťuje vyšetření na COVID-19 pro zájemce z řad samoplátců. V souvislosti s novými opatřeními řecké strany jsme okamžitě zaznamenali zvýšený zájem o tyto testy,“ říká náměstkyně nelékařských oborů FN Olomouc Andrea Drobiličová.

Odběrové místo v olomoucké fakultní nemocnici, které se nachází v budově F (boční vchod), je v provozu ve všední dny od 7.30 do 15 hodin (polední přestávka 12:00 až 12:30) a pro samoplátce také o sobotách mezi 8. a 12. hodinou. Pro indikované pacienty (odeslané s podezřením na onemocnění COVID-19 například praktickým lékařem či Krajskou hygienickou stanicí) je ve všední dny vyhrazena doba od 7:30 do 11 hodin, od 11 hodin pak mohou přicházet samoplátci. V jejich případě je však nadále nezbytné vždy využít rezervačního systému https://fn-ol.reservio.com/ a nahlásit se předem na volný termín. „Cestující do Řecka si pak s sebou nově vedle platební karty k uhrazení poplatku za vyšetření musejí vzít i cestovní doklad,“ upozorňuje Drobiličová. (red)

Poslat nový komentář