Na testování na covid je v Prostějově volno až po Vánocích

Na testování na covid je v Prostějově volno až po Vánocích
Foto Nemocnice Prostějov

Ve čtvrtek odstartovalo v nemocnicích patřících pod Středomoravskou nemocniční bezplatné antigenní testování na přítomnost onemocnění COVID-19 pro veřejnost. Zájem obyvatel je značný, termíny se zaplňují velmi rychle.

"V tuto chvíli máme v Nemocnici Šternberk poslední volné termíny před Vánoci, v Prostějově, Přerově a Jeseníku již až po Vánocích. Lidé se mohou objednávat prostřednictvím online rezervačního systému Reservatic, kde si sami volí termín a čas návštěvy. Zájemci se objednávají na konkrétní čas, takže nehrozí fronty ani shromažďování zájemců před odběrovým místem. Denně přitom každé z odběrových míst v Prostějově, Přerově a Šternberku otestuje v rámci bezplatného antigenního testování až 120 osob, v Jeseníku pak 50 osob," uvedla mluvčí Radka Miloševská.

Zdravotníci však apelují na dodržování podmínek pro bezplatné testování, mezi kterými je například absence příznaků onemocnění SARS CoV-2, platná rezervace či platný průkaz zdravotního pojištění ČR.

Zároveň v pátek skončilo bezplatné testování pedagogů na přítomnost onemocnění COVID-19. Pedagogických pracovníků přišlo na testy do Nemocnice Prostějov v uplynulých dnech celkem 132, do Nemocnice Přerov 144, do Nemocnice Šternberk 42 a do Nemocnice Jeseník 87, přičemž celkem 19 ze všech těchto testovaných pedagogů bylo pozitivních. (red)

Poslat nový komentář