První pacient s prokázaným onemocněním Covid-19 v Olomouckém kraji je vyléčený

První pacient s prokázaným onemocněním Covid-19 v Olomouckém kraji je vyléčený
ilustrační foto Nemocnice Prostějov

Přesně před dvěma týdny hospitalizovala Nemocnice Prostějov na svém infekčním oddělení prvního pacienta s podezřením na onemocnění způsobeným koronavirem. Dnes mohl muž opustit brány nemocnice.

Ačkoliv byl pacientův zdravotní stav na počátku hospitalizace nestabilní, v posledním týdnu se výrazně zlepšil a těšil se dobrému zdraví. Že je pacient z vysoce infekčního onemocnění Covid-19 zcela vyléčený, potvrdily prostějovským lékařům dva laboratorní testy, které oba prokázaly negativní výsledek. „Vyléčení prvního pacienta v Olomouckém kraji je výborná zpráva a pozitivním znamením nejen pro všechny nemocné, ale i celou českou společnost, která nyní napjatě očekává další vývoj epidemiologické situace,“ uvedla ředitelka Nemocnice Prostějov a předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční Marie Marsová.

Aktuálně leží na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov osm pacientů s potvrzeným onemocněním Covid-19 ve stabilizovaném stavu, další dva pacienti ve vážném stavu jsou hospitalizováni na oddělení ARO. (red)

Poslat nový komentář